top of page

MVSZ-hírek: Petőfi emlékének meggyalázása – Jövendölés kanadai körúton – 1956 orosz meghamisítása
Petőfi emlékének meggyalázása születésének 200. évében

Születésének 200. évében folytatódik Petőfi Sándor emlékének állami szintű meggyalázása Magyarországon.


Szeptember 10-én, vasárnap a Hősök terén megtartott Tisztítótűz Szer keretében mondott fővédnöki beszédében Patrubány Miklós, hosszan érvelt amellett, hogy még az idén, születésének 200. évében a Magyar Állam adja meg a végtisztességet és a nemzeti kegyeletet a nemzet legnagyobb költőjének, és temessék el a 34 éve egy bőrödben porladó hamvait. A Magyarok Világszövetségének elnöke a temetés méltó helyének a budapesti Hősök terén található szimbolikus sírt, az Ismeretlen Magyar Hős sírját jelölte meg. Elvégre Petőfi Sándort honvéd őrnagyként érte a halál.

Nem sokat váratott magára a kormányzati szintű válasz. Másnap, szeptember 11-én ugyancsak Budapesten, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Orbán kormány honvédelmi minisztere megfosztotta korábbi, Petőfi Sándor őrnagy nevétől a budaörsi úti honvéd laktanyát, és azt Mária Terézia laktanyává nevezte át!?

A kormány kegyeletsértő lépése megdöbbenést váltott ki a jó érzésű magyar emberek millióiban.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje, annak a Szalay-Bobrovniczky Vincének a testvér bátyja, aki tíz évvel ezelőtt híresült el, amikor Magyarország bécsi nagyköveteként a nagykövetségen helyt adott egy olyan, élőben sugárzott televíziós rendezvénynek, amelyben az ő tétlen jelenlétében meggyalázták a Magyar Állam első számú szimbólumát, a Szent Koronát.


Ekkor, 2013. december 19-én a Magyarok Világszövetsége felszólította a külügyminisztert és Magyarország államelnökét, hogy haladéktalanul hívják vissza Szalay-Bobrovniczky Kristófot a bécsi nagykövetségről, és távolítsák el a magyar diplomáciai testületből, mint alkalmatlant.


A felhívásra az érintettek a fülük botját sem mozdították. Ezzel szemben, bécsi megbízásának lejárta után újabb nagyköveti mandátumot adtak neki, Ezúttal Finnországban és Észtországban. testvér bátyját Szalay-Bobrovniczky Kristófot pedig Magyarország Nagy-Britanniai nagykövetévé nevezték ki.


A szeptember 11-i, Petőfi Sándor emlékét Kolozsvár visszatérésének 83. évfordulóján meggyalázó lépés túl van minden határon. Ha valamilyen okból valóban fontos az Orbán-kormánynak Mária Terézia ekkénti felmagasztalása, választhatták volna akármelyik másik laktanyát. De nem tették. Petőfi Sándor büntetése holtában folytatódik.

--------------------------------------------------------------------------

Alább felidézzük Sajtószolgálatunk tíz évvel ezelőtti közleményét.


Aki a Szent Koronát gyalázza, ellenség!


A Magyarok Világszövetségének tiltakozó nyilatkozata


A Magyarok VIII. Világkongresszusa a magyar nemzet első számú, létmeghatározó szimbólumává nyilvánította a Szent Koronát, amelyet Magyarország Alaptörvénye is a magyar államiságot megtestesítő szimbólumként nevesít.

A magyar nemzet új meghatározásának 3.1. pontja meghatározó mondatba foglalja a Szent Korona szerepét a magyar nemzet életében:

„A magyar nemzet a Szent Korona közjogi rendje szerinti államot megalkotó nép.”

Aki tehát a Szent Koronát meggyalázza – amint az a minap Bécsben, Magyarország nagykövetségén, a magyar nagykövet jelenlétében és hallgatólagos beleegyezésével, három osztrák színész gyalázatos provokációja révén megtörtént – a magyar államot, sőt a magyar nemzetet gyalázza meg.

A Szent Korona Magyarország bécsi nagykövetségén történt meggyalázása megengedhetetlen bűn. Aki a Szent Korona ellen cselekszik, a magyar nemzet ellensége, amint azt a magyar nemzet új meghatározásának 4.6. pontja tételesen megfogalmazza.

Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége felhívja a külügyminisztert és az államelnököt, hogy rendeljék vissza Magyarország bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és szereljék le a diplomáciai testületből, mint arra teljesen alkalmatlan személyt. Ugyanakkor felszólítjuk a kormányt, hogy a Szent Koronát meggyalázó három osztrák színészt, mint a magyar nemzet ellenségeit nyilvánítsák Magyarország területén nem kívánatos személyekké.

A Magyarok Világszövetsége szükségesnek látja, hogy a magyar kormány külpolitikájában is emelje a legfőbb teendők közé a Szent Koronának a történelmi magyar állam első számú közjogi személyiségeként való megismertetését, és követelje meg az ennek kijáró tiszteletet.

MVSZ Sajtószolgálat

8165/131219


 

Petőfiért! – Jövendölés WINDSOR-ban

A Brunner Márta, Siposhegyi Zsolt és Plaszkó Bence színművészek, valamint Linka Ágnes alkotta négyfős művészegyüttes egyhetes kanadai körúton hódol Petőfi Sándor emlékének, hét helyszínen előadva Linka Ágnes Jövendölés című színművét, amely nemzetünk nagy költőjének életútját mutatja be 1856-ban, Szibériában bekövetkezett haláláig.

A körutat a Lízik Zoltán vezette Független Magyar Református Egyház szervezi. Lízik Zoltán egyben az Amerikai Magyar Református Egyház püspöke és a Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsának alelnöke.

Az első előadásra holnap, szeptember 15-én kerül sor WINDSOR-ban, a Mindszenty Hall-ban, helyi idő szerint este 7 órától.

A körút a Magyarok Világszövetségének védnöksége alatt zajlik. A küldöttséget dr. Laky-Takács Péter Atilla ügyvéd, volt kolozsvári, majd torontói konzul, az MVSZ tagja vezeti.

A körút helyszínei:


15-én Windsor, 17-én délben Cambridge, 17-én délután Hamilton, 22-én este Ottawa, 23-án délelőtt Montreal, 24-én délben Torontó, a Szent Erzsébet plébánián és 24-én délután szintén Torontó, a Magyar Házban.

Sajtószolgálatunk minden egyes előadást beharangozza, és arra kéri az MVSZ kanadai, valamint amerikai tagjait és híveit, hogy osszák meg minél szélesebb körben híradásunkat. 

Tiltakozás 1956 történetének oroszországi meghamisítása ellen

A Magyarok Világszövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy az oroszországi új történelem tankönyvben az 1956-os Magyar Forradalmat és Szabadságharcot fasiszta lázadásként bélyegzik meg.

A Magyarok Világszövetsége emlékeztet arra, hogy az 50. évforduló köszöntésére 2006. október 15-én megtartott rendkívüli Küldöttgyűlése kimondta: 1956 nemcsak a magyar nemzet életének volt meghatározó eseménye, nemcsak mérföldkő volt az emberiség életében, hanem valóságos üdvtörténeti jelentőségű esemény volt, amelyet a Szabadság, Tisztesség, Méltóság hármas jelszavával lehet legtömörebben jellemezni.

A Magyarok Világszövetsége ugyancsak emlékeztet arra, hogy 2006-2007. között a maga kebelében életre hívott Iustitia Bizottság tényfeltáró elemzése bebizonyította, hogy az 1956-os szovjet katonai intervenció a Magyar Államnak 55 milliárd dolláros kárt okozott. Oroszország, Borisz Jelcin államelnök révén már a kilencvenes évek elején megkövette Magyarországot az 1956-os szovjet katonai intervencióért, ám a jóvátétel még várat magára.

A Magyarok Világszövetsége arra hívja Magyarország külügyminiszterét, hogy tiltakozzon Moszkvánál 1956 történetének meghamisítása ellen, és kérje annak haladéktalan korrigálását.

A Magyarok Világszövetsége


MVSZ Sajtószolgálat228 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page