top of page

MVSZ-hírek: Szkíta-konferencia – Tengerre magyar! – Boldogasszony-kiállítás – kápolnaszentelés...Az MXIVK - Szkíta-konferenciája – videó


A Magyarok XI. Világkongresszusa (MXIVK – 2024. augusztus 15-20.) keretében sorra kerülő Szkíta-konferenciáról tartott sajtótájékoztatót Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Kovács Imre Barna, a Szkíta erkölcs, művészet és élet c. konferencia elnöke és dr. Laky-Takács Péter, az MXIVK szóvivője.

 

Elhangzott az is, hogy 2023. december 5-én – mellesleg a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlanságának Napja – ülésezett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága, amely 11:0 arányú támogató szavazattal az Országgyűlés plénuma elé utalta a magyarországi szkíta nemzetiség hivatalos bejegyzésének ügyét.

 

A Magyarok XI. Világkongresszusának címe: Szkítákkal a Sötétség ellen

Mottója: Igazság, Tisztesség, Méltóság

Alcíme: Egy új, más világot akarunk: WHO-, COVID-, 5G-, Chemtrail-menteset, kamatmentességet, adósságelengedést és újra osztást!

 

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg:
Tengerre magyar! Mi vagyunk a legjobbak! Még egyszer Magyarország vitorlás világbajnoki címéről


Valóban felemelő érzés volt megtapasztalni, hogy Magyarország vitorlázó csapata a sportág első világbajnokságát megnyerte, és 55 országot megelőzve világbajnok lett, a Nagy-döntő futamban olyan tengeri nagyságokat utasítva maga mögé, mint Olaszország, Hollandia és Spanyolország!

 

A világbajnoksággal felérő versenyt szervező Star Sailors League YouTube-csatornáján élőben közvetítette a döntő futamot, és utólag is bárki megtekintheti azt. Lásd itt a hajrát: A felvétel tanúsága szerint a győzelem pillanataiban készült interjúban a magyar csapat kapitánya így szólt: „Srácok! Nagyon szépen köszönjük a drukkolást! Érezte az egész csapat három héten keresztül! Mi vagyunk a legbüszkébbek, hogy boldoggá tudtunk tenni benneteket, és bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak! (Taps és ujjongás!) Ria, ria, Hungária!"

 

A Magyarok Világszövetsége gratulál az egész csapatnak e nagyszerű diadalhoz!December 21-ig látogatható a Boldogasszony-kiállítás a Turul Házban


A Magyarok XI. Világkongresszusára – 2024. augusztus 15-20. - Szkítákkal a Sötétség ellen – való készülődés jegyében a téli napfordulóig tart nyitva a Magyarok Világszövetségének székházában, a Turul Házban az Albert Éva KATALIN textíliáiból összeállított Boldogasszony-kiállítás.

 

Nyitvatartás: minden nap 16-19 óra között.

 

A kiállítást gondozó Ősi Hitünk Boldogasszony Őrzői Bt. munkatársai ekkor jelen vannak, és bemutatót tartanak – tájékoztatott Tölgyesiné Taraba Magdi. A helyszínen megvásárolható a Boldogasszony öröknaptár kis és nagy változata 3500 illetve 4500 Ft-ért.

 

A Boldogasszony kultusz a magyar ősiségben alakult ki, évezredekkel a kereszténység felvétele előtt, és hét Boldogasszonyt ismer. A katolikus egyház Szent Gellért püspök javaslatára Szűz Máriával asszociálta a Boldogasszonyt, de az ősi hagyomány máig tovább él.

 

A Magyarok X. Világkongresszusa két évvel ezelőtt, 2021. augusztus 20-án határozott arról, hogy a Boldogasszony Magyarország örökös királynőjévé tétessék törvény erejével.

 

Az ősi hagyomány szerinti hét Boldogasszony:

  • Tűzszentelő Boldogasszony (február 2.)

  • Gyümölcsoltó Boldogasszony (március 25.)

  • Sarlós Boldogasszony (július 2.)

  • Angyalos Boldogasszony (augusztus 2.)

  • Havas Boldogasszony (augusztus 5.)

  • Nagyboldogasszony (augusztus 15.)

  • Kisboldogasszony (szeptember 8.)

 

A kiállításra a belépés díjtalan. 

A Szent Anna-réten megáldottak egy Szűz Máriának szentelt engesztelő kápolnát


A kápolnát Merkel Tamás cége építette, Koczka Kristóf és Márkus Péter tervei alapján.

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának napján, december 8-án, Natália napjának előestéjén a Budapest XII. kerületében, a Normafánál fekvő Szent Anna-réten Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta az első képünkön látható engesztelő kápolnát.

 

Homíliájában Budapest-Esztergom érseke egyértelművé tette, hogy ez a kápolna nem az a kápolna, amelyet Natália nővér 79 évvel ezelőtt magánkinyilatkoztatásként kapott, amelyet Mindszenty bíboros, Magyarország hercegprímása megvizsgáltatott és jóváhagyott.

 

Erdő Péter szavait minden jelenlévő hallhatta. Mi a Magyar Kurír közlése alapján idézzük: „A mostani kápolnaszentelés nem jelenti semmilyen magánkinyilatkoztatás egyházi jóváhagyását." Bizonyára arra utalva, hogy a Natália nővér által kapott magánkinyilatkoztatásból más kápolna-kép rajzolódott ki, a bíboros úr frappánsan így fogalmazott: „Ne engedjünk a fanyalgás kísértésének! Megépült ez a kápolna akkor és úgy, amikor és ahogyan lehetett!"

 

Natália nővér és Mindszenty bíboros, hercegprímás neve nem hangzott el az érseki homíliában.

 

A szép havas tájban jelen lévő mintegy másfél ezer hívő a szentmise végén elénekelte a Boldogasszony anyánk kezdetű régi Magyar Himnuszt, majd a Himnuszt. Végül, amikor már sokan elindultak, halkan, egyre erősödően felcsendült a Székely Himnusz is. Bizonyára a Csíkszeredából érkezett zászlós zarándokcsoport zendíthetett rá elsőként.

 

A szentmisén megjelent hívők között ott volt a Magyarok Világszövetségének csoportja is, közöttük Patrubány Miklós elnök.

 

A magyar államot Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere képviselte. Mindketten beszédet mondtak.

 

A kápolnát Merkel Tamás cége építette, Koczka Kristóf és Márkus Péter tervei alapján. Hivatalos neve: Boldogságos Szűz Mária Világ Győzelmes Királynője Engesztelő Kápolna. 

 


Képek: Sipos Kata, Világ Győzelmes Királynője Engesztelő Mozgalom Egyesület és Magyar Kurír


Meghívó az Iván Kovács László Szabadegyetem következő előadására

 

 

 A kivégzett mártír Corvin közi parancsnok nevével fémjelzett ismeretbővítési lehetőséget indított el az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége 2023. szeptember 20-val. A kezdeményezés mellé állt a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár. Főigazgatója Szakály Sándor professzor neves történészeket nyert az ügynek és biztosította a konferenciatermet - 1093 Budapest, Zsil utca 2-4. szám alatt - valamint a technikát az előadások megtartásához, illetve az online részvételhez.

 

Havonta egy-egy előadásra kerül sor, a legközelebbit 2023. december 13-án, délután 2 órakor tartja Feitl Írisz. 

Téma: a pártállam összeomlása, Nagy Imre hatalomra kerülése és a sortüzek.

 

A megelőző előadások videói megtalálhatóak az 1956-os MSZVSZ honlapján: www.1956mszvsz.hu címen. Innen a jelentkezési lapot is le lehet tölteni és ki lehet tölteni a tesztlapokat.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a szabadegyetem@1956mszvsz.hu címen.

 

Minden érdeklődőt tisztelettel várnak, főként fiatalokat!


MVSZ Sajtószolgálat

217 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK