top of page

MXIVK-sajtótájékoztató – az összes konferencia és további részletek (videó)

A Nagyboldogasszony napján kezdődő, és Szent István napján záruló Magyarok XI. Világkongresszusáról tartott ma sajtótájékoztatót dr. Laky-Takács Péter szóvivő és Kovács-Hárs Klári titkár.

 

Tájékoztattak, hogy lezárult az első öt konferencia jelentkezési határideje, ezért itt az ideje, hogy áttekintsük az összes konferenciát, amelyre a Magyarok XI. Világkongresszusa keretében sor kerül.

 

A konferenciák


1. Szkíta erkölcs, művészet és élet című konferencia

Elnöke: v. Joó Katalin

2. Tiszta pénzzel az új erkölcsért című pénzügyi és gazdasági konferencia

Elnöke: Drábik János

3. Hol vagytok Székelyek? című kiútkereső konferencia

Elnöke: Borsos Géza

4. Egészségügyi konferencia, címe: a Covid „járvány” tanulsága: Gondoljuk újra a WHO és a gyógyszeripar nélküli orvoslást

Elnöke Dr. Tamasi József és társelnöke Dr. Pócs Alfréd

5. Székely-magyar írásnak szentelt konferencia, címe: Szkíta eleink írott öröksége

Elnöke: Dr. Mandics György

6. Magyar nyelvnek szentelt konferencia címe: Egy békeképes nyelv- és kultúraelmélet felé

Elnöke: Dr. Győri-Nagy Sándor

7. Őstörténeti konferencia, Őseink nyomában címmel

Tiszteletbeli elnöke: Dr. Bakay Kornél

8. Trianonnak szentelt konferencia, melynek címe: Vesszen Trianon!

Elnöke: Vajta Dénes

9. Petőfi Sándor letagadott életszakaszának szentelt konferencia

Elnöke: Fuksz Sándor

10. Bolygóvédő konferencia (témakörei: Chemtrail, 5G, HAARP, illetve a klímahisztéria)

Elnöke: Ertsey Attila

 

Kovács-Hárs Klári tudatta, hogy a Világkongresszus nyitányára augusztus 14-én, Ópusztaszeren kerül sor, ahol emlékfákat avatnak a Magyar Nemzetért Érdemérem kitüntetettjei számára.

 

Ugyancsak szólt arról, hogy egy záró-eseményre is sor kerül. Augusztus 20-án, a Záró-konferencia befejeztével az érdeklődő küldöttek autóbuszokba szállnak, és Velembe utaznak, ahol a Magyarok Világszövetségének elnöke felavatja a Novák Tamás alapította Szent Korona Galériát.

 

Szóba került az a javaslat is, amely Virágvasárnapon született, amikor két budapesti ünnepség résztvevői is kezdeményezték, hogy a Magyarok Világkongresszusa nyilvánítsa március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, azaz Jézus Urunk szeplőtelen fogantatásának napját a magyar nemzet nőnapjává, amely kiterjesztendő az egész keresztény világra.

 

Ezzel végleg száműzhető nemzetünk életéből a két kommunista, Klara Zetkin és Rosa Luxemburg által kitalált március 8-i nemzetközi nőnap, aminek semmi köze nincs sem a magyar, sem a keresztény hagyományhoz.

 

A sajtótájékoztató végén ismertették a székely-magyar rovásírásnak szentelt konferencia eseményeit, valamint azt a tényt is, hogy a sok beérkezett dolgozat miatt ez a konferencia kétnapos lesz.

 

Búcsúzásként, a Feltámadás reményében boldog húsvéti ünnepet kívántak.

 

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg:
***Videó: MXIVK: dr- Laky-Takács Péter, Kovács-Hárs Klári, Veszelszki Ferenc sajtótájékoztatója 2024. március 20-ánA Hermann Ottó Társaság elnöke, Veszelszki Ferenc bejelentette, hogy mostantól az augusztusban sorra kerülő Magyarok XI. Világkongresszusáig (MXIVK) az általa vezetett egyesület hétfőnkénti előadásai a világkongresszusi konferenciák előkészítését szolgálják.

 


Beszélgető társai az MXIVK szóvivője, illetve titkára voltak.

 

Kovács-Hárs Klári, az MXIVK titkára ismertette a Világkongresszus keretében rendezendő két konferencia – a rovásírás és a szkíta – fejleményeit.


Videó itt: 

 


118 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK