top of page

Napok óta nem alszom, mert annyira fáj, hogy nem tudunk megmenteni három embert (Skrabski Fruzsina)
Forrás: itt

Pedig mi mindenre képesek vagyunk máskor:

  • A barlang mélyén megműtjük és kihozzuk a szerencsétlenül járt embert.

  • Napokig szenved a túsztárgyaló és a katonaság egy rabért.

  • Fogolycserével bajlódik többszáz diplomata.

  • Életmentő műtétet hajt végre egy orvosi stáb.

  • Évekig keres többszáz ember eltűnteket.

És akkor jön a holnap, november 2-a és egy végtelenül kedves, okos családapa, a honfitársunk, a büszkeségünk, egy nemzetközi hírű régész bekerül a legbrutálisabb börtönbe, a gyilkosok közé.

Ugyanígy elviszik a másik, négygyerekes apukát és egy szegény fiút.


Égbekiáltó igazságtalanságnak élem meg, hogy valaki ellen 15 évig lehet eljárást folytatni, ez önmagában borzalmas büntetés és rég megbűnhődte, ha tett valamit.


De ebben az esetben, recseg-ropog a vád – egy a terhes feleségének börtönbe zárásával megzsarolt tanú hallomása alapján ítélték el őket.


Holnap tehát három ártatlan, koncepciós perben elítélt ember vonul majd börtönbe, az adóforintjainkból fenntartott “igazságszolgáltatás” által. Úgy, hogy a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért rájuk.


Nincs kommunizmus, nincs terrorizmus (volt 2006-ban államterrorizmus és annak ez is utóhatása) és mégis ilyen megtörténhet!


Valószínűleg az adóforintjainkból fenntartott titkosszolgálatnak is szerepe volt 2006-ban és ebben a koncepciós perben is, azért nem tudhatjuk meg az igazságot, azért nincs vége.

A szervek összezárnak.
De holnap, mindezen borzalmak után három csodálatos emberre kerül bilincs, akik ma a síró családjuk körében pakolják évekre a táskájukat.

Féltem is őket, hogy hatalmas, kigyúrt gyilkosok közt, mi lesz velük, a kétdiplomás kutató doktorral, a szegény, jóravaló férfiakkal?


A legjobb jogászok álltak ki mellettük minden oldalról: Schiffer András, Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás, Völgyesi Miklós.


A magyar elit legcsodálatosabb tagjai írták alá a szabadságukért a nyilt levelet, mint Bencsik András, Vidnyánszky Attila, Varga Miklós, Pécsi Rita, Szikora Róbert, Szalóki Ági, Pataky Attila, Kondor Katalin, Kassai Lajos, Eperjes Károly, Huth Gergely, Ékes Ilona, Csókay András, Hegedüs Lóránt. (Több, mint száz fantasztikus ember – lista a kommentben.)


Imaláncot indítottunk, mégis itt tartunk, hogy holnap mennek a börtönbe.


Most a gulágrab Ciszek atya könyvét olvasom, azt adtam Frigyesnek is a börtönbe olvasmányul. A szentté avatásához csodákat gyűjtenek.

Gondoltam, kérem a közbenjárását, hogy holnap a tárgyaláson történjen csoda és, ha ez lesz, elküldöm a Vatikánba, mint Ciszek atya szentségének bizonyítéka…

Mit tehetünk?

  • Holnap legyünk ott minél többen a tárgyaláson (9 óra, Kuria) - megmutatva, hogy sokan nem tűrjük az igazságtalanságot!

  • Imádkozzunk a csodáért!

  • Az igazságügy miniszter adhat halasztást a büntetés letöltésére.

  • A köztársasági elnök adhat kegyelmet.

A kérdés azonban ott marad:

Hogy lehet, hogy 2006-nak nincs felelőse és 15 évig tartó koncepciós perek vannak ma Magyarországon?


414 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page