top of page

NO GREEN PASS! Precedens értékű bírósági ítélet Európában! – Hiába fellebbezett a román kormány


Eredeti cím:

NO GREEN PASS! Precedens értékű bírósági ítélet Európában! – Hiába felebezett a román kormány, a Román Legfelsőbb Semmítőszék és Ítélőtábla jogerősen TÖRVÉNYTELENNEK ítélte a vakcina-igazolványokat

Jogerősen pert nyertek azok a személyek, akik beperelték a román államot a GREEN PASS bevezetéséért! Újabb precedens értékű bírósági ítélet született Romániában a COVID-terroristákkal szemben. Miután több ezer román polgár pert nyert a maszkviselés miatt kirótt büntetések érvénytelenítését kérve, és a bíróság kártérítésre kötelezte az embereket a maszkok miatt büntető rendőröket és csendőröket, a román bíróság most jogerősen kimondta, törvénytelen a covid-oltások beadatásához kapcsolt Green Pass kötelezése és az ehhez kapcsolódó vakcina-diszkrimináció.

AZ OLTÁSI BIZONYÍTVÁNY VISSZAÉLÉS – jelentette ki a romániai Legfelsőbb Semmítőszék és Ítélőtábla bírói testülete, azt követően , hogy egy román fotós és egy ügyvédnő beperelte az államot, mivel kötelezni akarták őket az ún. Green Pass, azaz oltási bizonylat felmutatására.

A román államot beperelő két személy első fokon is megnyerte a pert, azonban a román állam megfellebbezte akkor az ítéletet. Azonban az ítélet már jogerős, precedens értékű, s nagy valószínűséggel perek lavináját fogja elindítani Romániában.

Megjegyzendő, hogy mindez pont akkor történt, amikor a G20-as csúcson jelen levő politikai vezetők a vakcina bizonylat és a digitális kontroll bevezetését szorgalmazták.
Románia lakosságénak alig 20 százalékát sikerült beoltani a COVID19 nevű, védőoltásnak hazudott méreginjekcióval, szerencsére az embereknek helyén volt a szívük és a józan paraszti eszük, és szerencsére nagyon sok segítséget kaptak a COVID-terrorral szembemenő ügyvédektől, orvosoktól, politikusoktól, újságíróktól és nem utolsósorban a Romániában államvallásnak számító ortodox egyháztól.

A Lumea Justitiei jogász hírportál már tavaly bemutatta a felperesek – Corina Ciuchi ügyvéd (baloldali kép) és Dan Puiu fotós – keresetét, akik beperelték a román államot és a bukaresti Egészségügyi Minisztériumot, amiért azok kötelezték a Green Pass-t és kényszerítették az embereket a COVID-kísérleti szérum beadatására.


Nyilvánosságra hozták azt az ítélet-indoklást is, amellyel Amer Jabre bíró nem csak visszavonta a igazolványok bevezetését, hanem felfüggesztette azt. A felperesek, közvetlenül az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára hivatkozva perelték be a román kormányt (eredeti link itt és itt).


(...) Alább a román legfelsőbb bíróság határozatának jegyzőkönyvének részleteit közöljük, azaz részleteket a COVID-náci-bárcát jogerősen törvénytelennek minősítő 5486/2022. 7277/2/2021 számú ügyiratból:

„A bíróság elutasítja a fellebbező-alperes, Románia kormánya által a 2. sz. A Bukaresti Fellebbviteli Bíróság által 2021. december 3-án kelt 1796. sz. közigazgatási és adóügyi perekre vonatkozó IX. szakasz késedelmes benyújtásként hirdette ki.

A Belügyminisztérium által a Jogi Főigazgatóságon keresztül ugyanezen ítélet ellen benyújtott fellebbezést, mint megalapozatlant, szintén elutasítja.

Továbbá a DSU/ Egészségügyi Igazgatóság) által képviselt fellebbező-alperes Rendkívüli Helyzetek Országos Bizottsága által benyújtott fellebbezést is elutasítja. A Bukaresti Fellebbviteli Bíróság 2021. december 3-án kelt 1796. sz. közigazgatási és adóügyi peres eljárás IX. szakasza a fellebezéseket megalapozatlannak nyilvánította.

Végleges. Nyilvános ülésen kimondva, ma, 2022. november 16-án.

Íme a bírósági végzésből pár részlet, 1796/2021.

A mellékes beavatkozási kérelem semmisségének kivételét, mint megalapozatlant elutasítja. Elvileg elfogadhatatlanként elutasítja az indítványozó, a Belügyminisztérium által az alperes, Románia kormánya érdekében megfogalmazott járulékos beavatkozás iránti kérelmet. Elutasítja az elnöki rendelet kihirdetése iránti kérelem elfogadhatatlanságának kivételét, mivel az tárgytalan marad. Elutasítja az alperes, Románia Kormánya a kérelem végére vonatkozó passzív eljárási minőség hiányára vonatkozó kivételt, amelynek tárgya a 101/2021. számú HCNSU megsemmisítése, mivel nincs kifogása. A kereset előmozdítása iránti érdeklődés hiányára vonatkozó kivételt mint megalapozatlant elutasítja.

Részben elismeri a keresetet. Részben megsemmisíti a 1183/2021. számú HG-t és a 101/2021. számú HCNSU-t a mellékletekben szereplő azon rendelkezések tekintetében, amelyek feltétele a személy saját költségén történő különböző oltási/immunizálási vagy vizsgálati tevékenységekben való részvétel. Az EJEE 6. cikke, az Európai Unió Alapjogi Chartájának 47. cikke alapján a CCR 392/2021. számú határozata felfüggeszti a 1183/2021. sz. 2021, amely feltétele a különböző oltási/immunizálási vagy vizsgálati tevékenységekben való részvétel az érintett személy költségén, a jelen normatív aktus hatályának megszűnésének időpontjáig.

A 101/2021. számú HCNSU végrehajtásának felfüggesztésére irányuló kérelmet mint elfogadhatatlant elutasítja.

Jön a perhullám?

Igaz: az ICCJ ezt a határozatot több mint 8 hónappal a készenléti állapot lejárta és a kapcsolódó korlátozások feloldása után hozta meg, de jobb későn, mint soha. Majd kiderül, hány román, akiket ezek a korlátozások érintenek, rohamozza meg a bíróságokat, hogy erkölcsi kártérítést kérjenek az elszenvedett diszkriminációkért.


 


738 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK