top of page

Pfizer: kötelező erejű megrendelést adott le Magyarország a jogvita tárgyát képező oltóanyagokra
A Pfizer beperelte a Magyar Kormányt. Egy olyan tettéért, amely azon kevesek közé tartozik, amely végre okos és tisztességes döntés volt a magyar vezetés részéről az Covid-19 világuralmi hadművelet hazai kezelését illetően. Az eset megismertetéséhez a Kuruc.info idevágó cikkét vesszük kölcsön. De előbb még egyik alkalmi szerzőnk velős véleményét közöljük. A Kuruc.info cikke után pedig felhívjuk a figyelmet arra, hogy a háttérhatalmi erők ismét szorgalmazzák a teljesen megbízhatatlan és haszontalan áloltószerek befogadását... (a Szerk.)

Mivel ország-világ előtt egyértelműen bebizonyosodott, hogy minden tekintetben teljességgel valótlan volt minden állítás, amit a Pfizer híresztelt az oltásnak hazudott kísérleti vegyszerről, a továbbiakban érvénytelen az ampullák megrendelése, és soha többé nem tarthatunk fenn semmiféle kapcsolatot ezzel a céggel. A vakcinának hazudott tömeggyilkos méreg miatt a Pfizer vezetői teljes vagyonukkal és az ebből az üzletből szerzett hasznuk terhére büntető bíróság előtt kell, hogy feleljenek tetteikért. A tengernyi haláleset, fájdalom, nyomorítás nem enged bocsánatot! NÜRNBERG ÚJ NEVE COVIDBERG LESZ! (Lengyel Károly)


Magyarország az adásvételi szerződés értelmében kötelező erejű megrendelést adott le arra a 3 millió vakcinára, ami most a jogvita tárgyát képzi – válaszolta a hvg kérdésére a Pfizer sajtóosztálya.


Az amerikai gyógyszergyártó magyarországi képviseletét azután keresték meg, hogy kiderült, márciusban beperelték Magyarországot egy belga bíróságon, mert a magyar állam az ukrajnai háborúra hivatkozva 3 millió Cormirnaty oltóanyagot nem fizetett ki és nem vett át.


A bírósági dokumentumok szerint a magyar kormány 21 és fél milliárd forinttal tartozik. A Kormányzati Tájékoztatási Központ Brüsszelre mutogat, mint aki rájuk kényszerítette a vakcinák megrendelését, ezt az Európai Bizottság azóta cáfolta a lap szerint.


Az ügyről hosszan válaszolt a Pfizer is, mely megerősítette az eljárás tényét. „Az elhúzódó szerződésszegést és a felek közötti jóhiszemű megbeszélések időszakát követően a Pfizer és a BioNTech azt a nehéz döntést hozta, hogy az év elején hivatalos eljárást indít Magyarország ellen” – írták. Hozzátették, ők arra törekszenek, hogy a 2021 májusában aláírt, az Európai Unió ellátására vonatkozó szerződésük részeként a magyar kormány által szintén aláírt, a Covid-19 védőoltásra leadott megrendelésekkel kapcsolatban Magyarország teljesítse kötelezettségeit.


A kormánnyal azonban hiába állapodtak meg a szerződésben meghatározott szállítási ütemtervről, Magyarország megtagadta a 2022-ben leszállítandó adagok átvételét és kifizetését. „A Pfizer és a BioNTech továbbra is elkötelezett a COVID-19 védőoltás szállítása mellett, a szerződéses megállapodásoknak megfelelően és a népegészségügyi érdekeket szem előtt tartva” – írták.


Véleményük szerint végig rendkívül rugalmasak voltak, alkalmazkodtak az uniós tagállamok helyzetéhez, ideértve olyan megoldásokat, mint a szállítások átütemezése, európai gyártási lánc létrehozása, valamint egy központi raktár kialakítása. Ezek után állapodtak meg idén májusában az Európai Bizottsággal az eredeti szerződés megújításáról. Ennek részletei továbbra is bizalmasak, de – mint írták – a tagállamok elfogadták a szerződés feltételeit, amelyet az Európai Bizottság írt alá a nevükben. A vakcinabeszerzési megállapodásokat nyilvánosságra is hozták.


„Továbbra is együttműködünk az Európai Bizottsággal és a kormányokkal, hogy pragmatikus megoldásokat találjunk a világjárvánnyal kapcsolatos folyamatosan változó szükségletekre mindeközben biztosítva, hogy a Pfizer és a BioNTech továbbra is eleget tegyen a COVID-19 védőoltások Európai Unióba történő szállítására vonatkozó valamennyi szerződéses kötelezettségének” – zárul a cég válasza. 
Mintegy 700-800 ezer adag, az új omikron-variánsokra frissített Moderna-oltóanyagot vásárolt a kormány – mondta Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján – írja az RTL.
436 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page