top of page

Reggeli szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (2022.06.21.)

Európa negyven éve folyamatosan retteg valami aktuális borzalomtól, ami fokozza a pánikot és megbénítja a cselekvést. Az AIDS megjelenése óta hevenyészett összegzésem szerint az alábbi veszélyek leselkedtek ránk a közeli világvégét hirdetve: ózonlyuk, radioaktív sugárzás (Csernobil), napfolttevékenység, háború, terrorizmus (külön kiemelten a New York-i tornyok további háborúkat generáló ledöntése), aszteroida becsapódás, mágneses pólusváltás, ufók, klíma (kiszárad, elolvad, megnő, megfő, elfogy, kipusztul), gazdasági válság, koronavírus, ismét háború.


Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy fellépjen nemzeti érdekei védelmében, ha Litvánia a közeljövőben nem állítja vissza teljes egészében a kalinyingrádi térségbe irányuló teherszállítást – közölte honlapján az orosz külügyminisztérium, amelyet a RIA Novosztyi szemlézett.


Az Orosz Föderáció inváziója előre nem látható körülmény, amely lehetővé teszi az államadósság leírását, vélik az ukrán népképviselők. Az Ukrán Legfelső Tanács törvénytervezetet jegyzett be, amelyben felszólítja az elnököt és a kormányt, hogy tárgyaljanak a külföldi adósság leírásáról. A tervezet szerzői különböző frakciók, valamint párton kívüli képviselők. Azt sürgetik, hogy a kormány haladéktalanul tárgyaljon minden külföldi hitelező partnerével, hogy írják le és vizsgálják felül Ukrajna állami és államilag garantált külföldi adósságát. Ukrajna gazdaságának háborús veszteségei az előzetes becslések szerint jelentősen meghaladják az ezermilliárd dollárt. Az ukrán pénzügyminisztérium által közzétett adatok szerint az állam és az állam által garantált külső adósság 1662,69 milliárd hrivnya, azaz 56,83 milliárd dollár. Ukrajnának áprilistól ez év végéig 102 milliárd hrivnya külső adósságot kellene kifizetnie. Az államadósság elviszi a rendelkezésre álló források nagy részét, holott a háborús viszonyok között az érintett ukránok tízmillióinak szociális védelmére és a hadsereg finanszírozására kell a pénz. (v)

Az Európai Unió ugyanarra a sorsra juthat, mint a Szovjetunió, és eltűnhet a térképről, mielőtt Ukrajna is taggá válna – vetette fel vasárnap Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki bejegyzésében csak Malorosszijaként [Kis-Oroszország] hivatkozik Ukrajnára. Medvegyev, aki 2008 és 2012 között orosz elnök volt, jelenleg pedig az ország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője, a Brüsszel által Ukrajnának tett “ígéreteket” a szovjet vezetők kommunizmusépítési terveihez hasonlította. Megígérték! És csak Malorosszijának ígérték, Grúziának még csak nem is (én megsértődtem volna a helyükben, Törökországról nem is beszélve). Megígérték, de feltételekkel. A típusnak jobbnak, tisztábbnak kell lennie. Kevésbé korrupt, fejlettebb, felvilágosult, okosabb. Ursula néni még azt is mondta, hogy az ukránok meghalnak az EU-tagságért. És ennyi… – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján. És mi van akkor,(kopogjuk le) ha az EU addigra eltűnik? Félelmetes belegondolni, mekkora botrány lesz ebből, hiszen milyen áldozatokat hoztak az EU-csatlakozás oltárán, és mekkora csalódás lesz a boldogtalan ukránok várakozásai? uh, nem akarom elkiabálni – tette hozzá. (v)


Karbantartásra hivatkoznak.


Abban viszont biztos, hogy az ország EU-taggá válik majd.


Az utolsó helyen Belgium és Spanyolország áll.


Arab országok is részt vesznek az iráni támadások kivédésére szolgáló kezdeményezésben.


Az Izraeli Nemzeti Kibervédelmi Igazgatóság szerint iráni kibertámadás miatt szólaltak meg indokolatlanul a légvédelmi szirénák több helyen is Izraelben.


Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője nem tudta szó nélkül hagyni a rendkívül kínos Zelenszkij-Macron fotót, amin a fél világ nevet.

669 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK