top of page

Szkíta nemzetiség – Leadta az aláírásokat a Nemzeti Választási Irodánál dr. Pócs Alfréd
A magyar sajtó elég nagy hűhót csapott három hónappal ezelőtt, amikor dr. Pócs Alfréd átvette a szkíta nemzetiség állami elismertetését célzó aláírásgyűjtés íveit. Ilyen címeket olvashattunk: Ha szkítának érzi magát, eljött az ön ideje! (telex.hu), Nemzetiséggé válhatnak Magyarországon a szkíták, már az aláírásokat gyűjtik (index.hu), Egy megosztó magyar orvos szkíta nemzetiségű akar lenni (hvg.hu). Kezdődhet az aláírásgyűjtés, nemzetiséggé akarnak válni Magyarországon a szkíták (nepszava.hu).


Arról egyelőre mindnyájan hallgatnak, hogy 2023. október 4-én dr. Pócs Alfréd hivatalosan átadott közel 2000 kérelmező aláírást a Nemzeti Választási Iroda alkotmány utcai hivatalában. Tette ezt közel egy hónappal a törvényes határidő előtt.


Ezután a Nemzeti Választási Bizottság feladata arról határozatot hozni, hogy megvan-e a törvény által követelt szabályos 1000 kérelmezői aláírás.


Ha ezt rendben lévőnek találják, akkor az Országgyűlés feladata törvény erejével arról dönteni, hogy bejegyzik-e Magyarországon a szkíta nemzetiséget? Előbb azonban kikéri a Magyar Tudományos Akadémia elnökének állásfoglalását, aki még megvétózhatja a folyamatot...MVSZ Sajtószolgálat

454 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page