top of page

Több mint egymillió palesztint készülnek fegyverrel Egyiptomba kényszeríteni (Vajda Miklós cikkajánlója)


 


Eredeti cikk:
Világosnak kell lennie, hogy az országban nincs hely mindkét nép számára…. Ha az arabok elhagyják, az ország széles és tágas lesz számunkra… Az egyetlen megoldás Izrael földje… arabok nélkül. Itt nincs helye a kompromisszumoknak… Yosef Weitz (1890-1972) a Zsidó Nemzeti Alap Földrendezési Osztályának volt igazgatója

 

Az IDF legutóbbi légicsapásai rafahi polgári területeken Izrael hatalmas etnikai tisztogatási projektje utolsó szakaszának kezdetét jelentik. Hétfőn Izrael számos olyan helyet bombázott, ahol a sátrakban palesztin menekültek húzódtak meg, miután elmenekültek Izrael északi támadása elől. A pusztításról videók jelentek meg számos Twitter-oldalon, amelyek egy mélyen kráterezett pusztaságot mutattak be ideiglenes táborok közepén. Nem meglepő, hogy a nők és a gyerekek adták az áldozatok nagy részét, és a Hamaszra utaló bizonyítékot sehol sem találtak. Egy helyszínen tartózkodó szemtanú szerint testrészek és mészárlás nyomai szóródtak szét a tájon. Ez a World Socialist Weboldal egyik cikkéből származik:

 

 Izrael tömeges légi bombázást indított Gáza legdélibb városa, Rafah ellen vasárnap éjjel és hétfő reggel, több mint 100 ember halálát okozva. Ahogy felkelt a nap, a világot elborzasztották a gyerekek összeroncsolódott testét ábrázoló képek, demonstrálva, hogy mi várható az elkövetkező hetekben.


A hétvégén Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy teljes körű katonai támadást hajt végre az ostromlott város ellen, és kijelentette: „Célunk… a teljes győzelem”. Az izraeli rezsim számára a „teljes győzelem” annyit jelent, hogy a lehető legtöbb palesztint megöli, a többieket pedig elűzi otthonából.

 

 Az izraeli szóvivők és a nyugati média képviselői a hétfői támadások felületes indoklásával adták meg azt a fikciót, hogy Izrael megpróbálja kiirtani a Hamaszt. Amit ez a nyilvánvaló megtévesztés elhomályosít, az az a tény, hogy

az arab lakosság szülőföldjükről való elűzésének alapterve a zsidó állam eredetére nyúlik vissza. Valójában a modern cionista mozgalom alapítója, Theodor Herzl (1860-1904) a következőket írta: 

„Megpróbáljuk lelkesíteni a nincstelen lakosságot a határon túlra, azzal, hogy a tranzitországokban munkát szerzünk neki, miközben megtagadunk tőle minden munkát saját országunkban… a kisajátítást és a szegények elmozdítását diszkréten és körültekintően kell végrehajtani.”

 

Megdöbbentő módon Herzl 1895-ben írta ezeket a szavakat, 50 évvel Izrael állami kikiáltása előtt. Tehát már akkor is teljesen megértették a problémát. A zsidó haza létrehozásához a zsidóknak jelentős többséget kellene fenntartaniuk, ami azt jelenti, hogy a palesztinokat ki kellene űzni. Ez az a kényes kérdés, amely 1948-tól kezdve zavarta az izraeli vezetőket; hogyan lehet „eltüntetni” az őslakosságot.

Íme, egy kivonat Izrael első miniszterelnökétől, David Ben-Guriontól, aki azt mondta:

 

„Kétségtelenül tisztában van a [Zsidó Nemzeti Alap] e tekintetben végzett tevékenységével. Most egy teljesen más hatókörű átruházást kell végrehajtani. Az ország számos részén nem jöhet létre új telep az arab fellahin átadása nélkül."


Következtetése:


"A zsidó hatalom [Palesztinában], amely folyamatosan növekszik, szintén növelni fogja a lehetőségeinket, hogy ezt az átadást nagy léptékben végrehajtsuk." (1948)


Ugyanez az érvelés megmaradt az évtizedeken keresztül, bár a mai cionisták hajlamosak pimaszabban és kevésbé visszafogottan kifejezni magukat. Vegyük például a népszerű konzervatív szakértőt, Ben Shapirót, aki Az átadás nem piszkos szó című cikkében ismertette nézeteit. Íme, amit mondott: 


„Ha úgy gondolja, hogy a zsidó államnak joga van létezni, akkor meg kell engednie Izraelnek, hogy áthelyezze a palesztinokat és az izraeli-arabokat Júdeából, Szamáriából, Gázából és Izraelből. Ez egy csúnya megoldás, de ez az egyetlen megoldás. És ez sokkal kevésbé csúnya, mint a véres konfliktus a végtelenségig…”


A zsidók nem veszik észre, hogy az ellenséges lakosság elűzése általánosan használt és általában hatékony módja az erőszakos összefonódások megelőzésének. Itt nincsenek gázkamrák. Ez nem népirtás; ez átadás...


Ideje abbahagyni a finnyáskodást. A zsidók nem nácik. A szállítás nem népirtás. És semmi más nem megoldás. Az átvitel nem piszkos szó, Narkive. 


"Finnyás"? Shapiro úgy gondolja, hogy bárki, aki felismeri az emberek földjéről való elűzésének és menekülttáborokba kényszerítésének döbbenetes erkölcsi rémét, finnyás?

Ez a politikai cionizmus lényege, és a zsidó állam legelejére nyúlik vissza. Tehát amikor a kritikusok azt állítják, hogy Netanjahu „Izrael történetének legjobboldalibb kormányát” állította össze, ne higgy nekik. Netanjahu nem jobb vagy rosszabb elődeinél. Az egyetlen miniszterelnök, aki kismértékben is eltért a cionizmus e „vastörvényétől”, Yitzhak Rabin volt.


 Azt mondja, soha nem volt „kétállapotú” megoldás; ez egy színjáték volt az indulástól. És (ahogyan Netanjahu a közelmúltban jelezte) az izraeli vezetők csak játszottak az álhírrel, hogy időt nyerjenek a ma bevezetett megoldásra való felkészüléshez.


Elgondolkozott már azon, hogy miért támogatja olyan sok izraeli Netanjahu gyilkos gázai tombolását?

 

(Tipp) Nem azért, mert az izraeli zsidók gyilkos mániákusok. Nem. Ez azért van, mert tudják, mit csinál. Nem téveszti meg őket a „Hamasz”-elterelés, ez pusztán propagandalap a Nyugat számára. Tudják, hogy Netanjahu egy tervet hajt végre a Jordán folyó és a Földközi-tenger közötti teljes terület elfoglalására. És ezzel eléri cionista ősei területi ambícióit. Tehát annak ellenére, hogy az izraeliek többsége megveti Netanjahut, és úgy gondolja, hogy korrupció miatt eljárást kellene indítani ellene, hajlandóak másfelé nézni, amíg ő teljesíti az ígéretét.

A bámészkodóknak tudniuk kell, hogy a jelenlegi stratégia egyáltalán nem új, sőt, 75 éves törzskönyve van, amely összhangban van a cionista vezetés demográfiai céljaival.


Ennek természetesen semmi köze a Hamaszhoz, amely csupán ürügy az őslakosok kiirtására. Amit látunk, az a cionista álom megvalósulása, a Plan Dalet modern változata, az 1948-ban kidolgozott etnikai tisztogatás eredeti ütemterve.

Szóval, mi az a Plan Dalet?

 

A Plan Dalet volt az a terv, amelyet az izraeli hadsereg a palesztinok kiűzésére használt hazájukból Izrael 1948-as megalakulásakor. Ahogy… Benny Morris izraeli történész az 1948-as eseményekről szóló mérföldkőnek számító könyvében megjegyezte, a Plan Dalet „stratégiai-ideológiai horgony és alap a front, körzet, dandár és zászlóaljparancsnokok általi kiutasításokhoz”


Ma ezt a tömeges kiutasítást etnikai tisztogatásnak neveznék.


A Dalet-terv, amelyet hivatalosan 1948. március 10-én fogadtak el, meghatározta, mely palesztin városokat és településeket célozzák meg, és utasításokat adott lakóik kiűzésére és közösségeik elpusztítására. Ezt kérte:

 

„Falvak elpusztítása… különösen a nehezen ellenőrizhető lakossági központok… a lakosságot ki kell űzni az államhatáron kívülre.”

 

Az összes palesztinnak a háromnegyede, mintegy 750 000 ember kényszerült otthonából elmenekülni Izrael megalakulása óta. Otthonaikat, földjeiket és egyéb tárgyaikat rendszeresen megsemmisítették, vagy az izraeliek birtokba vették, miközben megfosztották őket a visszatérés jogától vagy bármiféle kártérítéstől. Több mint 400 palesztin várost és falut, köztük nyüzsgő városi központokat semmisítettek meg vagy népesítettek be újra zsidókkal” (A Plan Dalet és Palesztina Etnikai Tisztítása, IMEU)

 

Szóval, mit láttunk az elmúlt négy hónapban?

 

Láthattuk az egész lakosság terrorizálását, könyörtelen bombázásokat, a létfontosságú infrastruktúra megsemmisítését, az élelmiszer-, víz- és orvosi ellátás teljes blokádját, valamint tömeges kivándorlást Gáza legdélebbi városába.

 

Ez nem Plan Dalet? 

Ez az eredeti terv modern változata. Éppen ezért az IDF bombázza a sátorvárosokat, tele fegyvertelen civilekkel, akik nem jelentenek veszélyt az izraeli biztonságra. Ez nem a Hamasz elleni harc, hanem a lakosság terrorizálása, hogy elmeneküljenek a városból. Ez a cél.

Izrael tudja, hogy ha bombázzák a menekülteket, megrohamozzák a határt, áttörik a falat, és tömegesen özönlenek Egyiptomba. Ez a terv dióhéjban.

És a terv úgy tűnik, sikerül. Valójában Netanjahut talán csak napok választja el attól, hogy befejezze a Ben-Gurion által megkezdett munkát.

Már megkezdte a légicsapások fokozását Rafah ellen, miközben egy teljes földi támadást bármikor elindíthat. Ahogy a humanitárius válság erősödik, a kétségbeesés és a félelem fokozódik, ami végül hatalmas lökést vált ki az egyiptomi határon. Amint a palesztinok elhagyják Gázát, a nemzetközi közösség képviselőinek gyámsága alá kerülnek, akik átadják őket a világ nemzeteinek. Netanjahu így kívánja elfoglalni azt a földet, amelyet Nagy-Izraelnek fog beépíteni, úgy, hogy fegyvertelen civileket kerget ki otthonaikból a sivatagba.


 A palesztinok kiűzése azt mutatja, hogy – az emberi jogokról és a „jogállamiságról” szóló erkölcsi papolás mögött – az Egyesült Államok és Izrael az elképzelhető legbarbárabb kegyetlenségre képes.

Valóban megdöbbentő, hogy a két nemzet fényes nappal képes végrehajtani egy ilyen mocskos tervet, miközben a világ többi része ölbe tett kézzel figyeli azt..

377 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page