top of page

Tudta-e, hogy Jézus nembináris volt?

Megtudhatja a tisztelt olvasó, innen az elmaradt mucsai vidékről, hogy a messzi Amerikában, a haladás fényes birodalmában egyes tudós emberek, elmélyült bibliatanulmányozást folytatva és tanítva arra a fantasztikus felfedezésre jutottak, hogy Jézus nembináris volt.

Hiába no, a gender studies előrehaladása azzal a jótéteménnyel is megajándékoz bennünket, hogy új és új szavakat tanulunk. A nembináris azt jelenti, hogy egyik nemhez sem tartozó.

Azzal nem untatnám a tisztelt olvasót, hogy nevezett amerikai bibliatudós mely újszövetségi passzus(ok) tanulmányozása alapján jutott erre a hihetetlenül új kutatási eredményre. Ugyanis teljesen mindegy. Nyilván addig elemezte a kiszemelt szöveget, míg arra a tudományos eredményre nem jutott, hogy Jézus csakis nembináris lehetett.


Ebből is látszik, hogy a haladó liberalizmus számára a kereszténység valami olyasmi, amit se kiköpni, se lenyelni nem tud. A történeti kereszténységet se félredobni, se elfogadni nem tudja. Ezért aztán azt találta ki, hogy emészthetővé teszi.

Már régóta folyik ez a játék. Itt vannak például a keresztény ünnepek. Félretenni nem lehet őket az útból, abból lázadás lenne. De megtartani sem lehet őket, mert akkor az derülne ki, hogy ez a fránya nyugati kereszténység még mindig tartja magát, legalább az ünnepein keresztül. Mit kell tehát csinálni? Át kell értelmezni őket. Legyen a karácsonyból télünnep. Maradjon meg a karácsony, de belső tartalmától megfosztva.

De a folyamatnak nincs vége. Most, hogy a haladás szélsőségesen liberális prófétái kitalálták, hogy a nemi identitás tudatipari szintű tematizálása válhat a fényes jövő felé vezető út leghatékonyabb eszközévé, rögtön rá kellett döbbenniük, hogy a történeti keresztyénség szembe jön velük. Mit kell tehát csinálni? Át kell írni a kereszténységet, de nem csak olyan hebehurgya módon, hanem úgy igaziból. Ki kell mutatni, hogy már Jézus is….


S mit ad Isten, még a bibliatudomány is összeszedte magát, és tényleg kiderült, úgy visszamenőleg, hogy ez a Jézus egy baromira mai figura volt, a nemi identitásküzdelmek forradalmi előfutára. Na ugye, hogy ez a kereszténység nem is olyan maradi?

Most már csak az kell, hogy azok a keresztények, akik eddig még úgy tudták, hogy Jézus fiúnak született, s abban a tudatban is vált emberré, rádöbbenjenek, hogy nem is. Épp itt az ideje, hogy a maradi keresztények felismerjék végre, hogy amit eddig gondoltak és hittek Jézusról, mehet a darálóba. Fel kell fedezni az új Jézust, s akkor megszülethet ám az igazi kereszténység.

Mindig tudtam én, hogy a szélsőséges liberálisok nem is ellenségei a történeti kereszténységnek. Ők szeretik a kereszténységet. Főleg akkor, ha történeti kereszténység elhúz innen a f….ba, s helyére lép az új, az igazi kereszténység, élén a nembináris Jézussal.

 

51 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page