top of page

Új faj születik: „Homo robocopus”. Avagy: semmi sem fontosabb a háborúnál

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


New York Post 2020. december 19. Paula Froelich

The Sun 2020. 12. 18. Jamie MicklethwiteAlig két héttel a kínai bejelentés után, mely szerint Kína biológiailag szuper katonákat fejleszt ki, Franciaország egy új jelentés szerint csatlakozott a terminátor csapatok létrehozásához, amelyek „gyilkolásra nevelhetők”.

A múlt héten Franciaország engedélyt adott a szuper katonákra, és egyesek attól tartanak, hogy a szuper katonák a jövőben új normát jelenthetnek.

A franciák igyekeznek javítani a „fizikai, kognitív, észlelési és pszichológiai képességeket”, és lehetővé tehetik a helyszíni nyomon követését, a fegyverrendszerekkel és más katonákkal való kapcsolatot. A minisztérium kutatásai között szerepeltek a csapatok hosszú ideig ébren tartására és a stressz leküzdésére szolgáló gyógyszerek, sőt a hallás javítását célzó műtétek is.

A „homo robocopus” névre keresztelt katonák új típusa megváltoztatta a DNS-t, hogy nagyobb sebességet és erőt, valamint robotikát nyújtson nekik.

Michael Clarke, a londoni Kings College (KCL) háborús tanulmányainak vendégprofesszora elmondta, hogy „a DNS-t úgy használhatják, mint egy gazda a marhacsordában".


„Elértük azt a pontot, ahol potenciálisan manipulálhatjuk az emberek DNS-ét, hogy extra erőt, kitartást és egyéb dolgokat teremtsünk nekik, akárcsak az állatokkal” – mondta Clarke. „Ahogyan a szarvasmarhákkal tettük, hogy többet teljesítsenek, ezt most nagyon pontosan meg tudjuk tenni az emberekkel.”


Clarke hozzátette, hogy a biológiai versenyt nemzetközi szinten fejlesztik, a kínai programtól való félelmek miatt.


„Amire mindannyian gondolnak, hogy 30 év múlva felmerülhet, egy újabb fejlesztés”, mondta Clarke a lapnak. „A kínaiak kifejleszthetnek (kb. harminc év múlva) egy olyan, akkor majd 20 éves embercsoportot, akik olyan sajátosságokkal rendelkeznek, amelyeket a DNS kódjuk manipulálásával megpróbáltak beléjük örökíteni."


A DNS-manipuláció miatt a jövőbeli katonák majd immunisak lehetnek a betegségekkel, a fájdalommal és az emberi érzésekkel szemben.

A Nemzetközi Katonai Etikai Társaság Európában nemrégiben készített jelentése egy olyan disztópiás színtérről árulkodik, amely tele van bionikus emberekkel, akik képesek „állandóan” harcolni.


„A továbbfejlesztett katonák olyan bionikus férfiakká lennének, akik gyorsan futnak, nincs szükségük alvásra, nagyon keveset esznek és isznak, és folyamatosan harcolhatnak” – áll a jelentésben.


Sir Lawrence Freedman, a KCL háborús tanulmányainak professzora elmondta, hogy a robotikának egyre nagyobb jelentősége van. Sok mindent megtehet most egy modern katonával, ami sokkal hatékonyabbá teszi őket, mint a múltban. A nagy veszélynek kitett műveletekben a másik trend, amelyet láthatunk, jelenleg meglehetősen aktív, a drónok, az autonóm járművek és így tovább.

Míg Franciaország azt állítja, hogy betartja a humanitárius törvényeket, Florence Parly francia fegyveres erők minisztere figyelmeztetett: „Világosnak kell lennünk, nem mindenkinek vannak olyan fenntartásai, mint nekünk, és fel kell készülnünk egy ilyen jövőre” – mondta.

A Sun szerint a „homo robocopus” létrehozásának folyamatban lévő technológiája a következő:

  • Agyi mikrochipek – Franciaország mindent megkapott, hogy mikroszkópokat fejlesszen ki a katona agyi teljesítményének növelése érdekében.

  • Bionikus szem – Hongkongban kifejlesztve; infravörös és éjszakai látást biztosít a felhasználóknak.

  • Szuper hallás – Az Egyesült Államok taktikai kommunikációs és védelmi rendszere intelligens fülhallgató, amely a katonák hallását emberfeletti teljesítményre ösztönzi.

  • Egészségügyi implantátum – A DARPA, (Defense Advanced Research Projects Agency az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege) kiborg implantátumokat fejleszt a harci hatékonyság ellenőrzésére.

  • Továbbfejlesztett végtagok – A Devcom jelentése azt mutatta, hogy az amerikai katonákat fokozottabb végtagokkal látják el a megnövekedett erő érdekében.

  • Exoskeleton lábak – Az amerikai hadsereg tesztelt egy exoskeletont, amely a katona lábához rögzíthető, és akár 27 szeresére növelheti a teljesítményét.

  • Szintetikus vér – A Respirocyte egy elméleti vörösvértest, amely segíthet a katonáknak abban, hogy ne vegyenek lélegzetet, és órákig maradhassanak a víz alatt.

  • Fájdalommentesség – A DARPA Persistence in Combat kezdeményezése lehetővé teszi a katonák számára, hogy fájdalmukat 30 napig elnyomják.

Azt már csak én teszem hozzá, hogy képzeljük el, hol tarthatna az emberiség – pl. a járványok gyógyításában –, ha a vezetői nem egymás elpusztítására törekednének!

Eddig is az volt a véleményem, hogy a mostani covid-19 fertőzés mesterségesen előidézett járvány, amely nem más, mint egy több irányú kísérlet az emberiséggel.

 

A New York Post cikke eredetiben itt olvasható.

40 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page