top of page

Újév Londonban: A tömeges szegénység mélyen gyökerezik. Dicséret Ukrajna NATO-militarizálásáért


Ez a cikk a szerző Kurt Nimmo on Geopolitics blogoldalán jelent meg. A cikk eredeti forrása a Global Research Schiller Mária küldeménye


Milliárdokat küldtek neonáciknak, miközben a britek elviselik a neoliberális megszorításokat.


A hagyományos londoni újévi tűzijáték tegnap este egy halott királynőnek és a veszélyeztetett ukrajnai neonáciknak volt szentelve. Nevezzük úgy, ahogy van – egy perverz kikiáltás egy halott uralkodóról és a népirtó mániákusokról Ukrajnában. Szó sincs arról, mennyibe fog kerülni egy átlagos britnek ez a rikító elismerés a tömeggyilkosságok és a háborús bűnök támogatásáért. Az állam arra összpontosít, hogy pénzt költsen bombákra és golyókra, amelyeket pszichopatáknak küldenek Ukrajnában. Sokkal kevésbé törődik saját polgárai jólétével.

„A szegénység mélyen gyökerezik az Egyesült Királyságban, az évtizedes megszorítások azt jelentik, hogy családok milliói küzdenek pénzügyi nehézségekkel országszerte” – írja a Big Issue . „Sokan a kenyérhatár alá szorulnak, mivel a megélhetési költségek válsága az alacsony jövedelmű háztartásokat sújtja a leginkább.”

A Joseph Rowntree Alapítvány adatai szerint több mint 14 és fél millió ember – több mint minden ötödik – él szegénységben az Egyesült Királyságban, köztük 4,3 millió gyermek.

A megélhetési költségek válsága tovább rontja a szegénységi rátát, és ezen a télen több mint egymillió ember kerül szegénységbe. Sokan küzdenek majd azért, hogy megengedhessék maguknak a megélhetés alapjait, és élelmiszerbankokra támaszkodjanak, és az újonnan alapított meleg bankokra támaszkodjanak a túlélésért, amikor a hőmérséklet zuhan.

„The Dis-United Kingdom”: A britek mindössze 12%-a „bízik a Trussban”... Májusban Boris Johnson akkori miniszterelnök „további 300 millió font katonai felszerelés kiszállítását ígérte. Napokon belül ez további milliárd fonttal 1,3 milliárd fontra nőtt” – írja a World Socialist Web Site .

A Statista szerint ez a szám novemberre 7,09 milliárd euróra nőtt, amit csak beárnyékolt, hogy az Egyesült Államok kormánya és az „EU-intézmények” teherautónyi kölcsönpénzt adtak ki szabadon.

Miközben Oroszország megkezdte SMO-ját [különleges hadműveletét], hogy megszabaduljon a neonáci pszichopaták által jelentett fenyegetéstől, és befejezze a NATO azon tervét, hogy rakétaütegeket és egyéb támadó katonai felszereléseket helyezzen el egy közös határon, a brit védelmi minisztérium (sic) „bejelentette, hogy 238 milliárd eurós beruházást tervez. euró (270 milliárd dollár) a legkorszerűbb katonai felszerelések és a szükséges támogató szolgáltatások” – írja a TheDefensePost.

Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi külügyminisztere magyarázta:


„Az újjáéledő tekintélyelvű államok és a sokrétű fenyegetések új 'versenykorszakába' léptünk."

„Ahogy a fenyegetés megváltozik, alkalmazkodnunk kell, tisztán kell tartanunk, hogy milyen képességekre van szükségünk, visszavonjuk azokat, amelyek kevésbé relevánsak, és olyan területekre kell befektetnünk, amelyek stratégiai előnyt jelentenek számunkra.”

Úgy tűnik azonban, hogy a brit alattvalók alultápláltsága és télen halálra fagyása fenyegeti Rishi Sunakot, az új miniszterelnököt, a Goldman Sachs egykori bankárját és pénzügyminiszterét (adóvégrehajtás és kisajátítás).

Sunak a „fedezeti alapok miniszterelnökeként” ismert. Közel egymilliárd dollárt ér, és a leggazdagabb ember, aki miniszterelnöki tisztséget tölt be. A pénzügyi elit dédelgetett tagja, és mint ilyen, úgy gondolja, hogy a kisembereknek szenvedniük kell, miközben az állam milliárdokat fordít Zelenskyy és neonáci csatlósai halálgépeinek vásárlására.

A Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és az európai „partnerek” által küldött hadianyagok nagy részét Oroszország célba veszi és megsemmisíti, mielőtt elérné a frontot. Ezen túlmenően, nagy százalékuk a gonosztevők kezébe kerül Afrikában és másutt, mivel Ukrajnát pénznyelő oligarchák irányítják, hajlandók ellopni és eladni fegyvereket terroristáknak.

Ami az átlagos brit sorsát illeti, a The Globalist jelentése szerint...

Mint minden Goldman Sachs által képzett bankár, Sunak is hisz a megszorításokban. Boris Johnson folytatása, aki hisz az állami beruházások és az egészségügy és a szegényebb területek állami támogatásának csökkentésében, miközben megvédi a jobb helyzetben lévőket.

Más szóval, az Egyesült Királyság az USG-hez hasonlóan elsősorban a neoliberális projekt előmozdítására törekszik, annak ellenére, hogy a lakosság többsége számára – akit pislogó tudatlanságban tartanak – költséget jelent.

A britek továbbra is az öncélú karrierista politikusokra szavaznak, és elvárják, hogy gondoskodjanak róluk, sokan közülük hivatásos hazudozók, csalók és szociopaták. A Goldman Sachs bankárjának miniszterelnöki posztra való kinevezése minden brit alattvaló számára ébresztő.

Több millió brit kihagyhat egy-két étkezést, miközben didereg a hidegben, és nem tudnak fizetni otthonuk fűtéséért, de Zelenszkijnek és népirtó-lelkű neonácikjának vérfoltos kezük lesz még több rakétára, fő harckocsira, önmagukra: felturbózott tüzérség, páncélozott szállítójárművek, harcjárművek stb.
323 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page