top of page

Ukrajna: a nyugat cinikus, miközben egy ország szenved? – Vukics Ferenc, Ultrahang


Az ukrán emberek drámája egyre mélyebb, a statisztikák mögött emberi életek vannak.


Az oroszok által megszállt területek mindössze öt ezrelékét sikerült visszafoglalnia az ukrán haderőnek, mondta Vukics Ferenc az Ultrahang friss videójában. A Szilajcsikó főmunkatársa szerint akkor kell majd igazán figyelnünk, ha azt halljuk a hírekben, hogy Ukrajna többszáz harckocsit, harcjárművet, tüzérségi eszközt és több tucat repülőgépet vet be egy áttörés megvalósítására, mert az jelez majd valóban komoly offenzívát. A mostani történések harcászati szintű cselekmények, amelyek nem nevezhetők ellentámadásnak.


Kis mélységben végrehajtott rajtaütésekről van szó, fogalmazott a szakértő. Egy sikeres áttöréshez ötszörös, akár tízszeres erőfölény szükséges, ilyet pedig sehol nem látunk, hangsúlyozta Vukics, hozzátéve: a sikeresebb frontszakaszokon is csak háromszoros erőfölényt sikerült az ukrán hadseregnek kialakítania, ezeket is csak ideiglenesen. Valamiféle átrendeződés zajlik a politikai térben, tette hozzá Vukics, aki szerint beszédes, hogy a Politico is arról kezdett értekezni, mi lenne Zelenszkij nélkül. Érdekes, miért pont most kezdték el ezt a kérdéskört feszegetni, mondta.


Az ukrán emberek eközben egyre drámaibb időszakot élnek meg, hangsúlyozta, példaként említve, hogy az ukrán béranya-ipar dübörög, ami valószínűleg kormányzati támogatást élvez, Ukrajna a világ leggyengébb születési rátáját mutatja fel, miközben sajtócikkek szólnak arról, hogy brit pedofilok Lengyelországban várják a menekült ukrán gyerekeket, akikkel szemben a lengyel hatóságok próbálnak hatékonyan fellépni. Eközben felfutóban a szervkereskedelem, de a fronton is gondok vannak, egyre több NATO által kiképzett ukrán katona adja meg magát, az ukrán tisztek pedig nincsenek ott a támadó alakulatokban, csak rádiókapcsolat segítségével, a hátországból irányítják az egységeket.


Több ukrán hadifogoly arról számolt be – bár azt nem tudhatjuk, mekkora részben kényszerítés hatására –, hogy őket erőszakkal sorozták be és mozgósították és mindenkit alkalmasnak nyilvánítanak a katonai szolgálatra, függetlenül például az orvosi szakvéleménytől, vagy nyilvánvaló alkalmatlanságtól.
304 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page