top of page

Ukrajna túszul ejtette a kárpátaljai magyarokat


Ukrajna megbukott az emberi jogi vizsgán. Ez az állam súlyosan megsérti a Kárpátalján élő őshonos magyarok nemzeti kisebbségi egyéni és közösségi jogait. Sőt: a magyarság terhére nyelvi genocídium, egyfajta lakosságcsere és etnikai tisztogatás zajlik a Kárpátalján – ezt állapította meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi vizsgálata.


A film elküldőjének megjegyzése:


Jó szívvel ajánlom az alábbi dokumentumfilmet, amit Füssy Angéla és Gaudi-Nagy Tamás, valamint munkatársaik készítettek. A film arról szól hogyan érinti a háború a kárpátaljai magyarokat. Hogyan élnek (és sajnos halnak) ott élő testvéreink.

Értelemszerűen nevek és arcok nélkül hallhatjuk a történeteket. Ha névvel, hanggal és arccal vállalnák ezt az emberek, akkor az Ukrán Biztonsági Szolgálat vegzálná őket.


Érdemes meghallgatni ezt a beszélgetést is, az egyik készítővel Füssy Angéla újságíróval.

(a film ajánlója itt hibás hivatkozást adott meg; ha megkapjuk a helyeset, frissítümk a Szerk)


Füssy Angéla 19:36-kor beszél egy férfiről, akinek egyik lába térdtől lefelé le van vágva. Őt is behívták katonának. Ezt az urat, és neki a feleségét, és a gyerekeit is ismerem személyesen. Tényleg így volt. Behívták katonának, mert gondolták, hogy kamu a papírja. De a sorozó orvost ez nem hatotta meg. Amikor látta, hogy tényleg hiányzik az egyik lába, azt mondta, hogy krumplit pucolni attól még tud egy laktanyában. De a frontot ő megúszta.


Érdemes megnézni a dokumentumfilmet, és (vezetés / főzés közben) meghallgatni Füssy Angélával a beszélgetést.

Hamarosan közzéteszik a délvidéki útjukról készülő jelentéstételt és dokumentumfilmet is.

 


331 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page