top of page

VÍZIÓ – Natália nővér látomása a Világ Királynője Engesztelő KápolnárólMegrendítő, hogy Isten kegyelméből elkészülhetett ez a videó. 2020 februárja óta sok kutatómunkát és alkotómunkát igényelt, hogy ezek a látványtervek elkészüljenek. Hála Istennek, hogy megérhettük ezt!


A korábbi videók (2021 és 2022)


2021 áprilisában el tudott készülni egy 2 és fél perces videó, mely a kápolna külsejét mutatta be. Eredetileg nem is terveztem további munkát, mivel a kápolna belsejének látványtervi megjelenítése teljesen irreális volt számomra. Tudtam ugyanis, hogy belül mennyezeti freskók, színes üvegablakok, szobrok, és egyéb képző- és iparművészeti csodák lesznek, melyeknek elkészítése meghaladná képességeimet. Kb. 10 hónapot pihent az ügy, mire újra nekifogtam, immáron a belső térnek. Sz. Sándor testvérem segítségével újradolgoztuk a környezetet és a kápolna is áthelyezésre került a műleírás szerinti helyre, kiegésztve az eredeti Szt. Anna kápolnával. Ezzel kapcsolatban egy rövid videó készült 2022 szeptemberében.


A 3D modell alapját Hermány Géza 1946-os terve képezte. Ezt a lehető legnagyobb mértékben igyekeztem tiszteletben tartani. Voltak azonban olyan részletek, melyek eltértek a Natália nővér leírásához képest. Ezeket módosítottam, hogy számunkra is látható legyen az a vízió, melyet a nővér láthatott. A videó célja az, hogy pontosan az eredeti formájában adja vissza azt, amit Natália nővér az égiektől kapott, attól nem eltérve, ahhoz hozzá nem adva, hanem realisztikusan ábrázolva a rendelkezésemre álló eszközökkel. (3D számítógépes modellező és vizualizációs programok.)


Mindezt Szűz Mária dicsőségére és azokért a testvérekért, akik hosszú ideje szívből imádkoznak ezen mű megépüléséért.


A videó teljes mértékben egyéni kezdeményezés, és azért készült el, hogy bemutassa hogyan nézne ki a Világ Királynője Engesztelő Kápolna, ha az eredeti formájában készülne el.

A videón látható 3D modell-t tanulmánytervnek tekintem, nem kiviteli vagy gyártmánytervnek. Tehát a kápolna megépítéséhez nem alkalmas, csupán bemutatja, láttatja a döntéshozókkal, a hívekkel, hogy milyen lenne, ha elkészül. Segítheti a későbbi tervezőket, alkotóművészeket is az eredeti tervek megértésében.


Szolgáljon ez a mű Isten és a Szűzanya dicsőségére!


2023 február


Keserű Balázs

okl. építészmérnök


(Hosszú Zoltán küldeménye)

485 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page