top of page

17 év fegyházra ítélték Budaházyt, 15 vádlottat terrorcselekmény miatt szabadságvesztéssel sújtottakTisztelt Olvasó!


Egy újságírónak nem szabad maga alatt lennie, de én most magam alatt vagyok. Kérem, a részleteket olvassák el a Vadhajtások oldalán, Gaudi-Nagy Tamás telefonos beszámolója alapján.

Ott voltam az ítélethirdetéskor, de annyira letaglózott, hogy kénytelen voltam leülni s a padra hajtani fejem. Sokára tudtam csak felállni, s elviselni a bíró hűvös, érzelemmentes darálását – igen, szó szerint 17 élet kegyetlen és igazságtalan bedarálását. Akadt két felmentés is, de ők sem lesznek boldogak ettől.

Néhány állandóan visszatérő képpel küszködöm. Az egyik pár héttel ezelőtti, amikor éppen a kanadai kamionos szabadságharc egyik főszervezőjét bilincselték meg. Tamara Lich az egész tüntetés során mutatott bátor és higgadt viselkedésével, nem különben a nem sokkal a letartóztatása előtt készült felvételen látható, könnyek áztatta arcával minden szeretetünkre és nagyrabecsülésünkre méltónak mutatkozott. Szemben Kanada első számú vezetőjével, aki éppen azzal az elképesztő pökhendiségével és fölényes mosolyaival verte át a kanadai parlamenten a tüntetőkkel szembeni büntető törvények meghozatalát, ahogy most ez a büntető bíró hirdette ki az ítéletet, s rendelte el a háborgó közönség kivezetését, köztük Gaudi-Nagy Tamás eltávolítását. Amikor Gonda László odakiáltott a bírónak, hogy ő nem csinált semmit, meg sem szólalt, van arra jogszabály, hogy vele ezt tehetik? – a bíró mosolyogva bólogatott, még tollát is megpörgette néhányszor, de paragrafusok idézgetésébe nem bocsátkozott.

Teljhatalmú ura volt a teremnek.

Teljhatalmú parancsolója volt az üléstermet ellepő rendőröknek, terrorelhárító különítménynek.

Körbefogták Budaházy Gyurit és társait.

Neves szabadságharcosunk felesége, Berni áthajolt a korláton, a kezét nyújtotta férjeura felé. Gyuri kihajolt a terrorelhárítók gyűrűjéből, s így még sikeresen elérte asszonya érintését.

Lehet-e még vigasztalót találni, mondani Magyarországon?

A tegnapi, talán félmilliós tüntetés minden derűje szanaszét foszlott. Nem az igaz erő és a csodálatos igazság vonult ott végeláthatatlanul, s hallgatta aztán vezére és megmentője szónoklatát – hanem a félkegyelmű jóhiszeműség.

Még az épület előtt váltottam pár szót Budaházy Eddával, Gyuri szintén derék szabadságharcos testvérével. Némi szorongással felvetettem: nehéz elképzelni, hogy most, két héttel a választás előtt, a Fidesz megkockáztassa, hogy elítéljék Budaházyt és társait. Ha pedig mégis ez történne, abból egyenesen következik, hogy valójában nem a Fidesz vezeti az országot.

Hanem a járványcsinálók, a háborút csinálók.

A rejtett hálózat, a hamis szövedék.

A világ szabadságharcosainak elítélői, bedarálói.

Nagyon nehéz és nagyon fájdalmas ezt kijelenteni.

Reményt már csak az ébreszthet, ha Orbán Viktor nemcsak a választásokat akarja megnyerni, de a vörös bírók garázdálkodásának is megtalálja az ellenszerét. Akár a közkegyelem formájában. De ha ebben a kérdésben tovább folyik a lapítás, többé nem hihetjük, hogy itt, Magyarországon Orbán Viktor az első számú vezető. S akkor nekünk a továbbiakban teljes hiábavalóság a demokratikus választások színjátékaiba belefeledkeznünk.

Be kell látnunk, hogy valóban új világrendre van szükség.

Csak nem úgy, ahogy nekünk szánják...


Varga Domokos György1 057 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page