Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Már a YouTube is cenzúrázza Tommy Robinsont

2019/01/19

Valódi digitális hadjárat indult az aktivista újságíró ellen, aki arról lett híres, hogy egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről tudósított a Facebook-oldalán, mindezért pedig a lehető leggyorsabban indult ellene eljárás. Ezúttal a legnagyobb videómegosztó tette feketelistára.

 
Mint ismert, a brit jobboldali újságírót „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétség miatt gyorsított eljárásban ítélték 13 hónap börtönre tavaly májusban.

 

Először a PayPal, most pedig a YouTube vezetett be szankciókat az újságíró ellen. 


A legnagyobb internetes videómegosztó egy „kedves" üzenetben hívta fel Tommy Robinson figyelmét arra, hogy videóit ezentúl nem támogatják fizetett hirdetésekkel.

 

"Hiszünk a szólásszabadság elveiben, még akkor is, ha a beszéd népszerűtlen vagy potenciálisan sértő lehet néhány néző számára. A YouTube azonban nem teszi lehetővé a gyűlöletbeszédet és az erőszakot előmozdító vagy ösztönző tartalmat" – áll a levélben.


Tommy Robinson videóin tehát azért függesztették fel a hirdetéseket, mert szerintük az megsértette a hirdetési irányelveket.

 

"Bárki, aki látta az újévi videómat, tudja, hogy amit állítanak, nem igaz. A céljuk az, hogy eltávolítsák a YouTube-fiókomat" – nyilatkozta az újságíró.

 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu