top of page

Anschluss


Néhány német újság 24 óra alatt megbuktatta a legitim választásokon meggyőző többséget szerző, jobbközép és jobboldali pártokból álló, népszerűségét ezidáig megőrző osztrák kormányt. Hát, aggódunk Ausztria függetlenségéért.

A jelenlegi európai helyzet komoly aggodalomra ad okot. Az egyre erősebb nagynémet hegemonista törekvések, Anglia gyengesége, Franciaország nevetséges kormányzata, az erősödő német nyomás Lengyelországra és Magyarországra, az orosz veszély, mind-mind azt sugallja, hogy ez a jövő már volt egyszer. Ha nem kétszer.

Egy titkosszolgálati akcióból általában kevés dolgot lehet kimatekozni, de ebben az esetben azért néhány dologban bizonyosak lehetünk.

Az oroszok csinálták…

Erről meg lesz győződve a liberális sajtó és a nyugati politikai elit. Hiszen nyilvánvaló, hogy egy klasszikus orosz-szovjet KGB-s trükkről van szó, úgy hívják, hogy mézesbödön csapda. Az ilyenben egy vonzó, orosz akcentussal beszélő, magát orosznak és Putyin környezetéhez tartozónak mondó nő játssza a csali szerepét, az áldozatot leitatják (általában vodkával), esetleg bedrogozzák és kompromittáló felvételeket készítenek róla. Az egészet azért oroszosítják el ennyire, hogy arra hivatkozva tagadhassák le az egészet, csak nem ennyire hülyék, hogy orosz népviseletben hajtsanak végre egy titkosszolgálati akciót.

Aztán az oroszok, német újságok segítségével (milyen rafinált) az európai parlamenti választások előtt 8 nappal nyilvánosságra hozzák a felvételt. Hacsak nem gondoljuk, hogy német újságíróknak bejárása van az FSZB kompromittáló-anyag raktárába.

Ha tényleg az oroszok pénzelik az egész szélsőjobbot Európában, akkor az oroszok miért nyírják ki az egyik legerősebb európai „szélsőjobboldali” pártot, a valaha volt legfontosabb összeurópai választások finisében? Miért nem baloldali vagy liberális politikusokat buktatnak meg? Azokat bármelyik német kupinegyedben le lehet kapni orosz akcentussal beszélő ukrán lányok társaságában.

De az oroszok voltak, mert a németek ilyet nem csinálnak…

Ők szívükön viselik Ausztria sorsát és különösen kényesek rá, hogy ne avatkozzanak be más államok belügyeibe. Pont mint az oroszok. Azok is pont ilyen demokraták.

Ausztria egyébként híresen jól sikerült demokrácia, egyedül ott demokraták annyira, hogy megismételtek egy elnökválasztást, mert a szocdem kormány irányításával elcsalták az egészet. Olyanok voltak például, hogy szocdem pártaktivisták számolták a szavazatokat. Meg volt néhány százezer levélszavazat, amely nem leragasztott borítékban érkezett, és csak isten tudja, hogy kitől.

És Ausztria az az ország, ahol az iskolaigazgatókat is párt alapon nevezik ki, meg a színházigazgatókat is. Akik egyébként aztán Budapestre járnak hisztériázni, ha valamelyik pesti színház ultraliberális igazgatójának lejár a mandátuma és nem ő nyer újra.

De mi, magyarok, csak vegyünk példát róluk…

Én személy szerint imádom azokat a képeket, amikor Hitler bevonul hozzájuk és a lakosság 95 százaléka lelkesen üdvözli őt az út mentén virágokkal felsorakozva. Még szerencse, hogy ennek a jeles nemzetnek semmi köze nem volt nagy fiának későbbi rémtetteihez. Ők meg lettek szállva. Mi voltunk az utolsó csatlós, nem ők. Teljes joggal vetnek meg bennünket, például azért mert elvesztettük nekik az I. világháborút. Ha nem lettünk volna restek még másik félmillió magyart feláldozni a birodalomért, még mindig kedvükre uralkodhatnának rajtunk és játszhatnák a nagy nemzetet.

Én személy szerint azóta rühellem az osztrákokat, amikor a bécsi kézilabda világbajnokságon az osztrák közönség a döntőben a dél-koreaiaknak drukkolt, és nem a magyar válogatottnak. Az ilyen apróságok helyeznek el igazán egy nemzetet a karakterológiai térképen. Szerintem még a szlovákok is jobb szövetségeseink, mint az osztrákok.

Ennél kedvesebbet nem is kell írni róluk.

Persze magyar szála is van a történetnek, szegény hülye Strache újságot, médiát akart venni magának, mint ahogy a magyar jobboldal tette, mert nyugaton is valahogy olyan kiegyensúlyozottak a médiaviszonyok, mint nálunk voltak a kilencvenes években. Az mondjuk rejtély, hogy miért egy állítólagos orosz milliárdos unokahúgával akarta ezt megbeszélni, de ezt bízvást a szervezetébe került idegen anyagokra lehet fogni. A politikai karrierjének vége, valószínűleg Kurzénak is, habár róla még kiderülhet, hogy egy igazi feketeöves áruló, aki csak vissza akar térni a jól bevált néppárti-szociáldemokrata koalícióhoz.

Közép-Európában azonban a Strache-akció nem nagyon fog szavazatokat hozni a bevándorláspárti hazaáruló pártoknak, mert ezzel a lépésével a nyugat megmutatta az igazi arcát, hogy milyen brutális gátlástalansággal merészel beavatkozni más államok belügyeibe.

Még szerencse, hogy az oroszok voltak…

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page