VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Anschluss


Néhány német újság 24 óra alatt megbuktatta a legitim választásokon meggyőző többséget szerző, jobbközép és jobboldali pártokból álló, népszerűségét ezidáig megőrző osztrák kormányt. Hát, aggódunk Ausztria függetlenségéért.

A jelenlegi európai helyzet komoly aggodalomra ad okot. Az egyre erősebb nagynémet hegemonista törekvések, Anglia gyengesége, Franciaország nevetséges kormányzata, az erősödő német nyomás Lengyelországra és Magyarországra, az orosz veszély, mind-mind azt sugallja, hogy ez a jövő már volt egyszer. Ha nem kétszer.

Egy titkosszolgálati akcióból általában kevés dolgot lehet kimatekozni, de ebben az esetben azért néhány dologban bizonyosak lehetünk.

Az oroszok csinálták…

Erről meg lesz győződve a liberális sajtó és a nyugati politikai elit. Hiszen nyilvánvaló, hogy egy klasszikus orosz-szovjet KGB-s trükkről van szó, úgy hívják, hogy mézesbödön csapda. Az ilyenben egy vonzó, orosz akcentussal beszélő, magát orosznak és Putyin környezetéhez tartozónak mondó nő játssza a csali szerepét, az áldozatot leitatják (általában vodkával), esetleg bedrogozzák és kompromittáló felvételeket készítenek róla. Az egészet azért oroszosítják el ennyire, hogy arra hivatkozva tagadhassák le az egészet, csak nem ennyire hülyék, hogy orosz népviseletben hajtsanak végre egy titkosszolgálati akciót.