top of page

Egy újabb MOGY után

A magyar történelem sokszor vérzivataros évszázadai alatt megtanultuk, hogy azoknak a magyaroknak, akik kiálltak a nemzet- és sorstársaikért egy jobb élet reményében, sokszor mindent fel kellett áldozniuk. Éppen ezért a magyar néplélekben úgy él a gondolat, hogy a hősök azok, akik óriási áldozatot hoztak, de aztán elbuktak és már nem érték meg munkájuk és áldozatuk gyümölcsét. Gondoljunk csak az aradi vértanúkra, Dugovics Tituszra, a hadvezér Zrínyi Miklósra, Dózsára, stb. Ez a következtetés rendkívül kemény évszázadok megélése után született, a nehéz idők nyomot hagytak a lelkekben. Mégis azt gondolom, hogy ezen változtatnunk kell, mégpedig példákkal. Nem csak azt kell tisztelnünk, aki belebukik a „világmegváltásba”, de tudnunk kell örülnünk a sikereknek is és fel kell tudnunk emelnünk azokat az embereket, akik sikereikkel hozzá járulnak a közösség és nemzetünk gyarapodásához.

A 2019-es MOGY sikeres volt. Sok év után az első olyan rendezvény volt, amely során meg tudtuk valósítani, hogy a keletkezett költségeket ne a szervezők magánvagyonából fizessük ki. Mindezt úgy sikerült végrehajtanunk, hogy gyakorlatilag mindhárom nap záporok és zivatarok jellemezték az időjárást. Bátran mondhatjuk azt is, hogy a korábbi évekre egyáltalán nem jellemző, magas médiafigyelem követte a rendezvényt. Habár a rendező szervezet, az Országos Baranta Szövetség elnöksége teljes átalakuláson ment át, óriási sikerként könyvelhetjük el, hogy a rendezvény lelkülete, hangulata megőrizte a korábbi MOGY-okét.

Néhány héttel a rendezvény előtt még sokan kételkedtek, sokan biztosak voltak a rendezvény bukásában. Néhány társunkat ez elriasztotta, mások vállalták a bukás veszélyét és tűzön-vízen keresztül velünk tartottak. A gondolatok és célok rendbe állítása, az ösvények kitaposása, a rengeteg elvégzett munka meghozta gyümölcsét és a végén egy olyan rendezvény született, ahonnan az emberek emelkedettebb hangulatban tudtak eltávozni, mint ahogyan érkeztek. Mert a Magyarok Országos Gyűlésének lelke van, és ez mindenki számára tapasztalható, érezhető volt ebben a három napban és a rendezvényt megelőző építőtáborban.

(...)

 

50 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page