top of page

Gaudi-Nagy Tamás: Ma van az MTV székház bevételének 13. évfordulója


13. éve éppen ezen a napon foglalták el a tüntetők az MTV székházat, miután a gyurcsányista TV elnök megtagadta a rendszerváltást és a csalással hatalomra jutott, de lebukott szocialista-liberális kormány távozását követelő petíció ismertetését és a rendőrség erőszakot alkalmazott.

Másnap délelőtt Gyurcsány eligazítást tartott a rendőri vezetőknek és ezt követően 2006. szeptember 19-én megkezdték a rendőrterror keretében végrehajtott módszeres embervadászatokat a budapesti utcákon. Két napon át több száz embert bántalmaztak, kínoztak, vettek önkényesen őrizetbe és vontak koncepciós eljárások alá. Mindezt követte az október 23-i totális rendőrterror szemkilövésekkel, kardlapozással, brutális és tömeges rendőri akciók sorozatával.

Balogh Péter is egy volt a 13 éve tüntetők közül. Koncepciós perben elítélték, mostanáig úgy tűnt le kell ülnie az ostromban való részvétel miatt rá kimért 20 hónapos börtönt, de kiderült a büntetés végrehajthatósága elévült, a részletek a pestisracok.hu cikkében. Az idő neki mentőövet adott. A rendőrterror politikai és rendőri vezetői azonban ne reménykedjenek: felelősségre vonásukat nem kerülhetik el, a terrorcselekmény soha nem évül el. (Ld. még: itt.)

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page