Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Jászberényi bukás. Sajtóklub (2019-11-11). Bencsik András: Igen, válság van (videó)

2019/11/12

Szerző

 

 

 

(Számos magvas hozzászólás segít eljutni a bajok gyökeréhez. – a szerk.

Egy a sok közül – javítatlan változatban:)

 

Tisztelt uraim! 
A vereség feletti busongásukhoz, illetve az okok kereséséhez mondok még egyet. 
Fricz Tamás azóta klasszikussá vált mondata a "következmények nélküli ország"-ról önöket is utolérte. 
Nemcsak azért, mert a '10-es kampány vezető szlogenje az "Elszámoltatás" nem valósult meg semmilyen szinten (bár ez már önmagában kizárná pl. Drazsé feltámadását is), hanem azért, mert a következmények nélküliség mára evidencia lett széles társadalmi szinten. 
Mit gondolnak miért ért az egyébként valóban égbekiáltó kispesti drogos-korrupciós botrány hatalmas robbanás helyett csak egy harmatgyenge kislánypukit? Pontosan azért, mert nemcsak a '10 előtti, de az azóta feltárt csibészségek sem lettek MEGBÜNTETVE. 
Nem lett következményük és az emberek már úgy vannak vele, hogy vagy igaz vagy nem. De ha igaz is, úgysincs következménye.
Tudják, a farkast kiáltani klasszikus esete. 
A választásoknak viszont a jelek szerint még van. 
Ezért büntettek.
A nép a Fideszt.
Ennyit legalább megtehetnek a Huth úr által is említett helyi kiskirályok és rosszindulatú, pitiáner bürokraták aljaskodásaiért cserébe.
Eltelt 30 év a következmények nélküliségben és az emberek belefásultak ebbe. Ma már kevés azt mondani, hogy a bíróságok függetlenek és azok ítélnek így. A bíró a hatályos törvényekből dolgozik, ha nem tartja magát ehhez elszámoltatható. Esküt tett.
Ja, hogy a törvények tele vannak kiskapukkal, ami a bírónak ekkora mozgásteret ad? Nos arról megint a Fidesz tehet, mert 9+ év kétharmados többséggel ezen kiskapuk jó része bezárható lett volna.
Már ha lett volna rá politikai akarat, de erre még visszatérek.
Az a generáció, amelyiket önök most kommunikatíve megszólítatlannak nyilvánítanak a fent vázolt következmények nélküliségbe szocializálódott bele. Számukra az a természetes alapállás, hogy nekik minden jár úgy, hogy ezért semmit tennie nem kell.  Azaz nem kell FELELNIE a saját életéért sem. 
Vagyis nem az a probléma, hogy a jobboldal nem tudja őket megszólítani, hanem az, hogy amit a jobboldal kínál, az számukra teljességgel idegen, kvázi értelmezhetetlen.
Itt vissza is térek arra, ami valójában a bajok igazi forrása. Ami miatt nincs valódi politikai akarat és esély önök által vezetetten sem egy valódi nemzeti rendszerváltásra.
E fogalom pedig a liberalizmus.
A Fidesz egy liberális párt.
Volt és maradt.
No persze nem a mostani idők szélső- avagy vadliberalizmusát viszi. 
Nem. 
A Fidesz az 1990 előtti, nyugaton addig tökéletesen működő liberális "demokrácia" utópiáját kergeti és próbálja a mai állapotokra adoptálni, ami természetesen lehetetlen. 
Ez a kezdődő mélyrepülés valódi oka uraim!
Még valamit a liberális téveszméikhez!
Számtalan esetben emlékeznek meg önök személyesen is könnytől párás szemekkel az ún. "nemzeti" liberalizmus nagyságáról és "jeles" képviselőiről Kossuthról és Deákról.
Jobb, ha elkezdik szoktatni magukat a gondolathoz: olyan, hogy nemzeti liberalizmus NINCS. Ez afféle oxymoron, mint a ragadozó birka és a vega oroszlán.
A liberalizmus a Nagy Francia Elsötétedés terméke. Annak a tömeggyilkos ideológiának a konszolidált, a társadalom torkán lenyomható változata. S mint ilyen, a nemzeti gondolattal teljességgel ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN.
Orbán hihetetlenül ügyes politikai húzással kiénekelhette a sajtot a VALÓDI nemzeti (radikális) erők szájából '10.ben, de eddig tartott.
El kell dönteni: nemzet VAGY liberalizmus.

Tovább a videóhoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu