top of page

„Jó hír”: mostantól büntetlenül lehet gúnyolódni a keresztényeken


Sokszor és sokat halljuk, hogy az ellenzék már megint pert nyert a kormányoldallal szemben. Azt azonban kevesebbszer halljuk, hogy a perek jó részében egész egyszerűen vagy részrehajlás, vagy az ítélkezési gyakorlatba savként belemaró politikai korrektség döntött. Egy biztos: a Kúria álláspontja szerint mostantól bármekkorát lehet rúgni a keresztényekbe.

Történt, hogy 2016-ban az akkor szavazásra bocsátandó lengyel abortusztörvény miatt néhány liberális fiatal tüntetést szervezett Lengyelország budapesti nagykövetsége elé. A tüntetésen egy „performansz” is bemutatásra került, melynek során egy püspöki ornátusban lévő személy – nyakában kereszttel – először „prédikált”, majd szentáldozást imitált, csakhogy ostya helyett abortusztablettákkal.

(Amennyiben az oldal nem érhető el, a videó IDE KATTINTVA is megtekinthető)

***

Bár úgy gondolom, a videón látható történések magukért beszélnek, azért elemezzük kicsit a történteket!

(...)

***

Akik számára még most sem világos, esetleg akiket még most sem háborít fel az eset, megpróbálom összefoglalni, amit a videón látunk:

– A szónok gúnyt űz a katolikus egyház ruházatából és liturgiájából.

– A lengyel nagykövetség előtt magyarul beszélve tiltakozik egy valóban szigorú törvény ellen, összemosva a lengyel és magyar törvényeket, miközben a magyar abortusztörvények közel sem olyan szigorúak.

– Mindezt fényes nappal, Budapest belvárosában, közterületen.

És erre mondja azt a Kúria, hogy nem történt törvényszegés…

***

Alig néhány napja, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkészének, Németh Sándornak a szavain háborodott fel mindenki, miszerint a jóga démoni cselekedet. Az indiai nagykövettől kezdve az összes jogvédő szervezet felemelte a szavát ez ellen a kijelentés ellen. Foglalkozott vele az összes liberális tévé és rádió, mémek készültek, hírportálok harsogtak róla napokig.

Ez a fenti eset… 2016-ban keltett ugyan némi (nem túl hangos) visszhangot, de most, a Kúria döntésekor a kutyát se érdekelte.

Jó, hát persze! Ha egyszer nem történt törvényszegés, akkor nem történt törvényszegés. És akkor itt, ezen a ponton erőszakolom meg magam, és nem hozok fel analógiákat, hogy „ha ez meg az ezt meg azt bírálná így meg úgy…”, mert nem, és kész.

Egyszerűen csak unom, hogy rajtunk, keresztényeken bármikor, bárhogyan lehet gúnyolódni, méghozzá bármiféle jogkövetkezmény nélkül.

Merthogy a Kúria szerint nem gúnyolódtak az egyházon és Jézus Krisztuson, valamint nem gyaláztak templomi tárgyakat, s performanszukat nem megszentelt helyen tették. S hogy amennyiben a lengyel katolikus egyház a lengyel törvényhez hasonló keménységű törvényt fogadtat el az állammal, akkor viselnie kell, hogy a kritika is legalább ennyire keményre sikeredett.

A kritika…

Magyarország fővárosában, Budapesten.

Fényes nappal.

Közterületen.

Magyar nyelven.

Összemosva a vonatkozó lengyel és magyar törvényeket, amelyek máskülönben semmiféle hasonlóságot nem mutatnak.

***

Legutóbbi információim szerint van valahol egy Emberi Erőforrások Minisztériuma (a Miniszterelnökségen belül -- a szerk.), s azon is belül egy államtitkárság, amelyik a következő nevet viseli: Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárság

Na, most az a helyzet, hogy Magyarországon belül is keresztényüldözés zajlik.

Gondoltam, szólok. Ha ez még mindig nem lenne egyértelmű…

De ha ezek után sem lenne az, akkor hadd jegyezzem meg, hogy Dobrev Klára alig egy hete közölte az Európai Parlament ülésén, miszerint ő és pártja harcolni fognak a Lengyelországból hazánkba importált vallási fundamentalizmus ellen.

 

18 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page