VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hivatalos: több mint háromszoros (!) túlerőben a balliberális média az interneten!

Rendszeresen érik olyan vádak az Orbán-kormányt, hogy lenyúlta a médiát, meg propagandát csinál, mindenhol csak a jobboldali médiát lehet olvasni, hallani, látni, és a szegény ellenzéki pártok médiái pedig el vannak nyomva.

Állandó téma Brüsszelben a jogállamiság témakörben a magyar média helyzete és az, hogy Orbán Viktor lábbal tiporja a sajtószabadságot.

Nos, akkor nézzük a tényeket! Mi szeretjük a számokat. Megvizsgáltuk, hogy az ellenzéki vádakból mi igaz.

Magyar internetezők száma

Az Európai Bizottság 2018-as DESI (Digital Economy and Society Index) jelentése szerint Magyarországon 2017-ben a magyar lakosság 76 százaléka használta rendszeresen az internetet. Ebből is következik, hogy aki az internetet uralja a hírek tekintetében, az mindent ural. Tehát aki a legtöbb embert el tudja érni az interneten, akinek a híreit olvassák, ő lesz az uralkodó akár a politikai térben is (pl. egy választások után).

Nem is olyan nehéz megvizsgálni, hogy ki uralja az internetet a hírek közvetítésével kapcsolatosan. Mi megvizsgáltuk, hogy melyik hírportált olvassák a legtöbben Magyarországon, és ezt a teljes hazai online médiára kivetítettük! AZ EREDMÉNY MEGDÖBBENTŐ!

Az alábbi baloldali, ellenzéki portálokat vizsgáltuk:

24.hu hvg.hu 444.hu alfahir.hu atv.hu 168ora.hu merce.hu zsurpubi.hu magyarnarancs.hu hirklikk.hu nepszava.hu index.hu propeller.hu magyarhang.org