VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Fogalmi zavarok


A római jogon alapuló európai jogrendben van, ami állandó. Példának okáért a lopott, rabolt javak sosem válhatnak a tolvaj, rabló tulajdonává, vagy azé, akinek átadja, eladja, ajándékozza. Ugyanúgy, az életellenes bűncselekmények sem évülnek el. Azoké sem, akik háborús helyzetet/ helyzeteket generálnak, mely háborúkban hősi érdemrendeket adományozhatnak akár tömeges emberölésért is. A hősi fokozat helytálló lehet, az alapbűn nem évülhet el. Soha. Még akkor sem, ha ők ússzák meg. Mindig.

Nem számíthatnak az EU költségvetési segélyére azok a tagállamok, amelyek nem hajlandók kivenni részüket a közös feladatokból – öblögeti megfelelni szándékozva Horst Seehofer az új bizottság újramelegített – egyébként már többször odakozmált – kötelező migránskvótájának átnyomását erőltetve. Ő, ha tudja is, eléggé lázas állapotba került ahhoz, hogy ne csak a római, de semmilyen joggal ne törődjön. Másként nem beszélne ekkora marhaságokat.

Nem az EU pénzét kapjuk. (Olyan pénz éppúgy nincs, amint a magyar kormány pénze sem létezik.) Ráadásul nincs itt szó semmilyen költségvetési segélyről. A miénket kapjuk. Azt a pénzt, amit részben elvettek, elraboltak tőlünk, másrészt elszerződtek azzal az indokkal, hogy adjuk csak oda, mert az máshol jobban fog működni. Abból adnak vissza szerződés szerinti filléreket épp azért, hogy legyen mit elvenni és kivinni újra. Ez az oda-vissza pénzügy tehát nem kvótakérdés.

A kvótaügy más. Egyszerre sorolható a gyilkosságok és az öngyilkosságok csoportjába. Gyilkos mindenki, aki az Európába csábítás mellett van. Egyszerre felelős egyének és népek, országok, földrészek sorsának megrontásáért. A kollektív öngyilkosság híve mindenki, aki mohamedán tömegeknek ide való betelepítése mellett kardoskodik. A kvótázók, a kvótahívek összemosni igyekeznek. A jogtalanságnak szándékoznak jogot adni. A törvénytelenül betörteknek befogadást, azzal jogokat adni, mely jogokra ráépülhetnének más jogok, mígnem azon vesszük észre magunkat, hogy már nincs is jogunk visszautasítani a bejönni akaró tömegeket. Ezért lehet csak és kizárólag egyetlen egyben összefogás: a kizsuppolásban. A törvénytelenül betörtek kitakarításában, s rögtön utána a vízen, szárazon, levegőben betaxiztatók, meg az őket finanszírozók személy szerinti felelősségre vonásában. Azután össze lehet és össze is kell fogni a munkaerőgondok megoldásában – ami egyáltalán nem jelentheti azt, hogy analfabéta, késelős, gázolós, robbantós mohamedánokat hívunk be családjaikkal együtt a szociális háló terhére.