top of page

Gyárfás Tamás: Azt is bizonyítaniuk kell, hogy elmebeteg vagyok

Azért tartom fontosnak olvasóinkat tájékoztatni Gyárfás Tamás bírósági vallomásáról, mert – mint korábbi cikkemben, egy interjú felvezetéseként írtam"...be kell vallanom: minden lobogtatott bizonyíték ellenére sem tudom feltételezni róla, hogy bárkinek is a megölésére biztasson. Mondhatni, sokkal nagyobb vagány annál, semhogy ilyen pitiségre vetemedjék". (VDGy)

A Fenyő János meggyilkoltatása vádjával felbujtóként bíróság elé állt Gyárfás Tamás igyekezett atomjaira szedni a bizonyítási eljárás második napján a Tasnádi Péterrel, illetve Portik Tamással kapcsolatos vádbeli állításokat. Csütörtöki védekezésének lényege: Tasnádi összevissza beszél, operettbűnöző, Portik a nagypolitikához akart dörgölőzni, ehhez próbált szívességet kérni, ám szó sincs arról, hogy ő bárkit is megbízott volna, hogy ölessék meg Fenyőt.

Gyárfás Tamás a vádlotti vallomását a forgatókönyve szerint folytatva elsőként Tasnádi Péter vallomásait elemezte kritikusan csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.

– Azzal vádolnak, hogy legkésőbb 1997 szeptemberében megbíztam Tasnádit Fenyő megöletésével, majd – a feltételezések szerint – megbíztam ugyanezzel Portikot is, mert ráébredtem, hogy Tasnádi Péter csak színlelt. A vádlóimnak nemcsak azt kell bizonyítaniuk, hogy gyilkos vagyok, hanem azt is, hogy elmebeteg – mutatott rá a vád anomáliáira a vádlott, hozzátéve: – Nem ölök és nem öletek embert.

Elmondta, hogy konfliktusait nyilvános vitákban intézte; nem volt indítéka Fenyő megölésére, mivel konfliktusuk rendeződött, valamint nem állt baráti kapcsolatban Tasnádival, akinek a vallomásai szerinte tele vannak ellentmondásokkal, különböző időpontokban egymásnak ellentmondó tényeket állított, összevissza beszél. 2018. május 7-én azt vallotta: „Felkeresett Kovács Lajos (rendőr ezredes, a Fenyő-gyilkosság főnyomozója – a szerk.), elmondtam neki, hogy a Gyárfás Tamás adott nekem megbízást Fenyő János megölésére”, ám Kovács Lajos 2018. szeptember 5-én azt vallotta: „Tasnádi elmondta, Gyárfás semmilyen Fenyő-ellenes felkéréssel nem kereste meg.” Kovács Lajos többéves nyomozás után azt állította, hogy történt egy ötmillió forintos pénzátadás a Normafánál, amikor a sportvezető kocogni ment. – Szeretek futni, mostanában is szoktam, de nem szoktam ötmillió forinttal a hónom alatt kocogni menni – mondta Gyárfás, nyomatékkal a bíróra nézve.

(...)

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page