top of page

Az élet legyőzheti a félelmet. Segítsen Ön is! Petíció

Vigyázzunk mindenkire, idősekre, fiatalokra, kicsikre, legkisebbekre!

„Minden baba maradjon otthon, hogy legyen születésnapja!”

Tisztelt Szülész-nőgyógyász Orvosok!

A legkisebb emberekért fordulunk most Önökhöz azzal a kéréssel, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején. A levelünkhöz csatolt kép a hetekben készült Olaszországban, ahol a csöppnyi új életek a remény jelképei ebben a válságos időben.

Nagy kihívás előtt állunk, hiszen több tízezer ember életét veszélyezteti világszerte a koronavírus. Az életnek szurkolunk, vigyázunk egymásra. Mindenki azon munkálkodik, hogy közösen megfékezzük a járványt. Segítjük az idős embereket, bevásárolunk nekik, kerüljük a személyes kontaktust a védelmükben, maszkokat varrunk, otthon maradunk, lemondunk a közösségi eseményekről. Az egészségügyi dolgozókra fokozott teher és feladat hárul, így először is köszönjük a fáradságos munkájukat! Olyan időket élünk, amikor minden képzett orvosra és egészségügyi szakemberre szükség van a gyógyítás és az életmentés területén.

Szükség van Önökre! Kérjük, hogy ebben a válságos időben az abortuszok helyett az életmentésre fordítsák az idejüket és az energiájukat, illetve az egészségügyi ellátórendszer kapacitásait!

A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere így rendelkezett az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.

Az abortuszok nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozások.*

Magyarországon az abortuszok 97%-a egészséges anyukákat és egészséges babákat érint, nincs szó orvosi sürgősségről vagy életmentésről. Éppen ellenkezőleg: születendő gyermekek életét szakítja meg ez a beavatkozás.

Március 15-én hunyt el meg az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tízen haltak meg a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta nyolcszáz születendő gyermek is az életét vesztette, az abortuszban. Az ő védelmükről sem feledkezhetünk meg, amikor az embereknek egy feladatuk van, vigyázni egymásra!

Az abortusz helyett öntsünk reményt a kismamákba, szeressük őket és a szívük alatt hordott születendő gyermekeket!

Köszönjük azoknak az orvosnak és egészségügyi dolgozónak, akik sem most, sem máskor nem végeznek abortuszt!

A figyelmükbe ajánljuk továbbá azokat a szervezeteket, amelyek szakemberei segítenek a válságba került várandós kismamáknak, gyermekeiknek és családjaiknak. Támogatást nyújtanak a válsághelyzetben, segítenek, hogy képessé váljon az anya a baba fogadására és gondozására (pl. szállást szereznek, babakelengyét adnak), és akár nyílt örökbeadás megszervezésében is, ahol az anya megismerheti a gyermekét örökbefogadó párt. Kérjük, az abortuszok helyett irányítsák a bajban lévőket bátran hozzájuk!

Együtt az Életért Egyesület

https://egyuttazeletert.org/

Kiáltás az Életért Egyesület

https://www.kialtasazeletert.org/

Várva Várt Alapítvány

https://www.varvavart.hu/

Alfa Szövetség

http://alfaszovetseg.hu/

* Életveszély esetén természetesen az orvos elvégezheti a megfelelő életmentő beavatkozásokat, akkor is, ha közben sajnos a magzat az életét veszti. Ilyen helyzet nagyon ritkán fordul elő, a legtöbb bioetikus nem is nevezi abortusznak ezeket az életmentő beavatkozásokat.

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page