VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Iksz. Tisztelt Olvasó! (Frissítve Orbán Viktor reagálásával)


A világhálós hozzászólásoknál találkozhatunk egy különlegesen sommás ítélkezési móddal. Ha valaki annyira reménytelenül ostoba, hogy semmilyen józan érv hatására sem hajlandó kinézni a fejéből, az kap egy X-et. Vagyis kiikszelik. Onnantól kezdve a mérhetetlen butaságra vagy merő rosszindulatra érzékenyek őt semmibe veszik. Levegőnek nézik.

Bevallom, mindennapi életem során nem szívesen élek efféle kiikszelésekkel. Mindig igyekszem körbejárni a dolgokat, megérteni mások indítékát. Első indulatomban például ikszet adtam volna az összes tegnapi ellenzéki képviselőnek. Hisz milyen sűrű oktalanság és alantasság kell ahhoz, hogy egy ilyen vészterhes időben akadályt gördítsenek azok elé, akik két hét óta hajnalok hajnalától késő estékig azon fáradoznak, hogy féket vessenek a koronavírus hazai terjedésének, ráadásul, legalábbis a statisztikai számok szerint, nem is rosszul. De aztán arra gondoltam, hogy ezek mégiscsak a hazai ellenzék tagjai, akikeket a demokrácia szabályai szerint valahogy csak el kell viselnünk, teljesen kiikszelni nem lehet s talán nem is szabad őket.

Most azonban egy olyan hírbe botlottam, amelynek alanyát, a levél feladóját minden kertelés és habozás nélkül könnyű szívvel kiikszelem. Íme: