top of page

Javier Villamor, spanyol újságíró: a jelenlegi spanyol kormány Soros bábkormánya

Exkluzív interjút készített Javier Villamor úrral, a baloldali spanyol kormánnyal szemben kritikus újságíróval a Tűzfalcsoport.

Korábban Cvetin Chilimanov, szabadúszó macedón újságíróval, a Macedón Hírügynökség angol nyelven író munkatársával; a Stop Operation Soros nevű mozgalom tagjával is beszélgettünk.

Nemrég pedig Eli Vered Hazan úrral, az izraeli Likud külügyi igazgatójával készítettünk interjút, aki elmondta nekünk: Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.

– Vegyük szemügyre a spanyol politikai helyzetet. Magyarországról úgy látjuk, hogy ott gyakorlatilag nincsen politikai stabilistás. Hogyan hat ez az ország gazdaságára, szuverenitására és biztonságára?

–Az 1978-as alkotmány elfogadása óta politikai instabilitás van Spanyolországban. Az alkotmány elismeri a nemzeten belüli nemzeteket, ez az oximoron pedig többféle problémát is okozott, például megnyitotta az utat a szeparatizmus előtt.

Spanyolország a német tartományokhoz hasonló módon decentralizált ország, de ennél bonyolultabb a helyzet. A régióink, mint például Katalónia vagy Baszkföld, egész Európában a legnagyobb autonómiával rendelkeznek, mégis konfrontatív politikát folytatnak a központi kormányzattal, és ilyenformán a spanyol társadalom többi részével szemben is.

A jelenleg hivatalban lévő kormány, amely több éves instabilitást követően került hatalomra, egy emlékeztető a polgárháború előtti kormányra, amit szocialisták, kommunisták, szeparatisták, anarchisták és antikapitalisták alkottak... Röviden mindazok az erők, amelyek a spanyol nemzet és történelme ellen vannak. Más szóval: spanyolellenesek.

Gazdasági értelemben egy ilyen kormány elriasztja a magánbefektetőket, amint az eddig is történt és fog is, ahogyan Spanyolország egy újabb gazdasági válság felé tart. Nemzeti szuverenitásunkat tekintve teljesen fel van hígulva, mivel a többi uniós tagállamhoz hasonlóan egyrészről az Európai Unió veszélyezteti a szuverenitást, de Spanyolországban ráadásul a népszuverenitás sem érvényesülhet teljesen, hiszen a központi kormánynak a kormányzáshoz jelenleg szüksége van a szeparatisták támogatására. Ezt köszönhetjük az 1978-as alkotmánynak.

A biztonságunk kérdésében egyértelmű, hogy Spanyolország szomszédai (egyben ellenségei), mint Marokkó, egyből vérszemet kapnak, ha látják a spanyolokat botladozni. Pedro Sánchez miniszterelnökről pedig mindenki tudja, hogy mindössze egy báb, akiből sok mindent ki tudnak kényszeríteni. Mondjuk olyan, mint az üzletvezető, aki ingyen elosztogatja a termékeit ahelyett, hogy jó áron eladná őket.

Spanyolországot már 42 éve árulják és teljesen ki fog üresedni, ha nem sikerül megállítani ezt az őrületet.

– Szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus miatt: jelenleg mi a helyzet, lehet-e még valamit tenni ellene? Van valami tanácsod a magyarok számára?

– Jelenleg Spanyolországban teljes a káosz. (...)

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page