top of page

Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőződjék, ketten már meghaltak

(Úgy tűnik, ez is a vírusvalósághoz tartozik – a Szerk.)

Egy drámai kóruspróbáról számolt be a Los Angeles Times. Washington államban, ahol először szedett sok áldozatot a koronavírus az USA-ban, március 10-én megtartotta szokásos próbáját a Skagit-völgyi Kórus, abban a presbiteriánus templomban, ahol mindig is szokta. Az amatőr énekesekből álló társaság az áprilisi tulipán-fesztiválra készült, amelyen fellépésükkel színesítették volna a sok turistát vonzó programkínálatot.

A próba meghirdetése előtt már tudtak arról, hogy az államban felütötte fejét a koronavírus, viszont a megyéjükben addig még senki sem betegedett meg. A több mint 100 tagból így is csak 60-an mentek el a próbára, és ők is betartottak néhány óvintézkedést. Így például a templomba lépéskor fertőtlenítővel bekenték a kezeiket, egymástól a szokásosnál messzebb foglaltak helyet, nem fogtak kezet, és nem ölelték meg egymást. Egy résztvevő emlékei szerint senki sem köhögött vagy tüsszögött a két és fél órán tartó éneklés alatt.

A próbán résztvevő 65 emberből 45 megfertőződött koronavírustól. Ketten meghaltak, hárman pedig kórházi kezelésre szorulnak. (...)

 

6 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page