top of page

Boldog Karácsonyt!

Olvasom a pesti idősek otthonában történt sajnálatos események kapcsán az ún. „függetlenobjektív” sajtóban megjelent cikkeket és a következő kép rajzolódik ki bennem ezek nyomán:

A hazánkban tomboló szörnyű, embertelen diktatúra háborgó óceánján hánykolódó, az elnyomás alól felszabadult Főváros törékeny csónakját erős és határozott kézzel kormányzó Főpolgi, aki igazán szívén viseli az budapestiek sorsát, ellentétben a gonosz, oligarchákat kiszolgáló kormánnyal, egymás után hozza meg választói üdvét és egészségét szolgáló intézkedéseit. A fizetős parkolással csökkenti az autóforgalmat és ezzel együtt a káros anyag kibocsátást, hozzájárulva a környezet védelméhez, mint egy ízig-vérig igazi, elkötelezett zöld politikus. A tömegközlekedés járatritkításaival pedig sok-sok pénzt spórol meg a Fővárosnak, amit sokkal fontosabb célokra lehet fordítani. Például a bölcs, előremutató döntéseit megalapozó 41 fős tanácsadó testület és a főpolgi-helyettesi kar további bővítésére, vagy az országot teljesen romba döntő és kizsákmányoló kormány elleni küzdelem felfokozására. De semmi esetre sem a fővárosi fenntartású intézményekre, vagy egyéb ilyen, teljesen fölösleges dolgokra, hiszen itt sokkal fontosabb dologról van szó, a szabadság a tét! Ezért viszont az a pár száz fertőzött és halott időskorú igazán nem nagy áldozat. Mert Virág elvtárs is megmondta: ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.

Különben, mint tudjuk, mindenért IS ki a hibás? Orbán! Aki tulajdonképpen egy holdtalan, sötét, vészjósló felhőkkel terhes éjszaka lopódzott be a mit sem sejtő, éppen a felszabadulásról álmodó idősotthonba, és a zsebéből galád módon kiengedte az ürgebőrbe varrt, egyenesen Kínától kapott vírust. Mindezt a lakájmédia hathatós közreműködésével. Azért, hogy a több száz fős tömegtüntetések hatására megrendült hatalmát holmi járványveszélyre hivatkozva totális diktatúrává alakítva megmentse, felszámolhassa a fékek és ellensúlyok rendszerét, valamint Wass Albert idézeteket hangoztatva, a barna eső áztatta pesti flaszteren a katonabakancsok csattogása kísértetében elnyomja az ellenzéki, demokratikus pártokat és önkormányzatokat. Ellenben a Főpolgi és szövetségesei, mint magányos fa a viharban, ellentállnak. Csípős szavú fészbuk posztokkal és megosztásokkal, újabban virtuális tüntetéssel harcolnak a burjánzó autokrácia ellen.

A tények viszont makacs dolgok, nehéz figyelmen kívül hagyni őket, ha leveszi az ember a vörös szemüvegét. Az idős otthon félezer lakója közül 150 fő a fertőzött, 7 ember belehalt (április 10-i adat), a lakók zöme nemcsak koronavírussal fertőződött meg, hanem rühes is volt. A Büntető törvénykönyv az otthonban történteket foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntetteként határozza meg. Várjuk a megfelelő szigorú ítéletet és a fővárosi vezetés által levont politikai tanulságokat.

Attól tartok, meglepetés nem fog érni.

 

25 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page