top of page

HOGY MIK VANNAK…

Férfi és nő kapcsolatára, illetve tulajdonképpen minden szexuális kapcsolatra az „elnyomás”, a „kizsákmányolás” és más efféle fogalmakat használnak a feministák. Az emberi kapcsolatok tulajdonképpen „rossz” dolgok az ő szemükben, így aztán, mikor antropomorf módon tekintenek az állatokra, akkor azokat nem mintegy magukhoz emelik, hanem ellenkezőleg, lesüllyesztik az ember borzalmas szokásaihoz.

Boldogult állattenyésztő koromban dolgoztam olyan helyen, ahol nagy számban tartottunk tojótyúkokat. Amint azidőtájt elterjedt volt, mi is mélyalmos szabadtartásban tartottuk őket, ami azt jelenti, hogy nem ketrecekben, hanem szabadon, az épületen belül. Több ezer tojó volt egy légtérben, akik ezen az almon élték az életüket, jöttek-mentek, kapirgáltak és más tyúkos tevékenységeket folytattak, míg el nem jött a szükség, ekkor beugrottak a tojóládába és tojtak egy tojást. Ezt mi összeszedtük és eladtuk. A tojás összeszedésénél és az etetésnél, egyáltalán a tyúkok közötti mozgással, nagyon kellett vigyázni, ugyanis nem voltak közöttük kakasok, ezért aztán az ismerős gondozó előtt kuporodtak – ahogyan mondták: gugyultak – le, hátha az majd… Emiatt viszont aki nem nézett a lába elé, az hasra esett bennük. Ugyanis – bármily meghökkentő is ez tény a feministáknak – nem csak a kakas, hanem a tyúk is akarja a dolgot, mert hát kettőn áll a vásár.

Bár a tojótyúknak szánt kiscsirkéket ivar szerint szétválogatják, hogy csak tyúkok legyenek köztük, mindig keveredett oda pár kakas is. Na, ezeknek szegényeknek egy rémlátomás lett az élete a rengeteg elhanyagolt tyúk között. Ha véletlenül felfedezték őket, kiéhezett nőstények tömegei vetették rájuk magukat, alig tudtak elmenekülni. Nemi identitásuk nem lehetett, nem hogy kukorékolni nem mertek, de még a fényre sem léptek elő, a tojóketrecek alatt bujkáltak, próbálták tyúknak álcázni magukat, mondhatni LMBTQ kakasok lettek. Boldogan fogadták, mikor a gondozók elkapták és megfőzték őket, így szabadítva meg az e világi pokolból.

Azért idézem fel szegény, elnyomott kisebbségi kakasok történetét, mert még valamikor 2019-ben jelent meg a hír, ám hozzám csak most jutott el, hogy Spanyolországban – a bikaviadal, bikafuttatás és más hasonló, állatbarát szórakozások hazájában – egy, magukat „Vegán Lelkeknek” nevező csoport, elválasztotta egymástól a kakasokat és tyúkokat, mondván: „nem akarják, hogy a kakasok megerőszakolják a tyúkokat”. Továbbá azt is sérelmezték, hogy a kakasok időnként, párzás közben, megsebesítik a tyúkokat, mert, hát ugye a kakasok már csak ilyenek.

A TÖRTÉNET NEM VALAMELY ELMEGYÓGYÁSZATI KÉZIKÖNYV ESETLEÍRÁSAI KÖZÖTT JELENT MEG, HANEM A MÉDIÁBAN, MÉG A SZEBB NAPOKAT LÁTOTT NEW YORK TIMES IS HÍRT ADOTT RÓLA.

(...)

Eljutnak aztán a „Vegán lelkek” a kakasok ivartalanításának gondolatáig is. Valahogy az ilyen hülyék mindig eljutnak ide, és bármit is mondanak, ebben mindig benne van a bosszú motívuma is. Nem a tyúkokért állnak bosszút, hanem a saját kapcsolatképtelenségükért. Az ivartalanított kakas, a kappan, egyébként nem kifogásolható, hiszen isteni finom, régebben, egy igényesebb korban rendszeresen állították elő, csak nem azért, mert erőszakoskodott a tyúkokkal, hanem mert ízlett nekik.

Hogy mik vannak…

 

Tovább a cikkhez

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page