top of page

HAZA A MAGASBAN

Lesz tehát Pride, újabb marék mocskot hajítva a nemzeti jelképeinkre. Elnézve az elmúlt évek történéseit, semmi különös nem történik majd, ám valahogyan mégsem tudjuk megszokni. És azt sem tudjuk megszokni, hogy eszköztelenek vagyunk, hiszen már maga a tiltakozás is bűnnek van nyilvánítva.

Boldog időket élünk. Híre jött, hogy a vírust is legyőzi az identitás és mégis, megkésve bár, de törve nem, megrendezik az évi kötelező buziparádét augusztusban. Ez ugyanis, mint azt magától KariGeritől, a virtuális városirányítás Paganinijétől tudjuk, a legfontosabb. Itt jegyezném meg, hogy szerintem az idei tobzódást nem a szokásos útvonalon kéne megrendezni, hanem, stílszerűen, a Lánchídon. Hátha…

Tűzijátékot úgysem akarnak a nevezett hídon, hiszen a legfrissebb tudományos álláspont szerint, attól szakad le a híd. Kerpel-Fronius főpolgármester helyettes úgy véli, hogy augusztus 20-án tüzijáték rakétákkal lövik a Lánchidat, ami árt annak. Nyilvánvalóan összetéveszti ez a remek elme a tűzijátékot a Katyusa nevezetű fegyverrel, ami nem csoda, hiszen az is rakétákkal működik. Az igazi az lenne, ha egyszerre rendeznék a tűzijátékot és a buziparádét, és az egészet elneveznék az identitás robbanásának.

ÉS AKKOR UGYE PÁVATOLL HELYETT PETÁRDÁVAL LEHETNE ÜNNEPELNI UGYANOTT.

(...)

 

5 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page