top of page

Kollektív őrületben utazik a baloldal

Eljutottunk a falig, nincs hova hátrálni.

Alig lehet olyan eset, ami fényesebben megmutatná, hogy milyen diktatórikus törekvései vannak a baloldalnak, mint Jake Hepple és barátnője, Megan Rambadt esete, főleg, ha típuspéldaként összehasonlítjuk Priyamvada Gopal kijelentésével és annak utóéletével. Kezdjük utóbbival.

Gopal asszony (elnézést, leírhatom ezt róla?) a Cambridge oktatója, mindenféle címzetes bullshit szakon, de elég az hozzá, hogy önmagában ez a titulus rangot ad neki és mondatainak. Már eddig is hallhattunk tőle orbitális ostobaságokat, de nemrég minden eddigi határt áthágott: a Twitteren jelentette be, hogy igenis, a fehér életek nem számítanak. Mi természetesen nem vagyunk vérszomjasok, mint a progresszió és fel sem merült volna bennünk, hogy ezért tönkre kell tenni Gopalt. Minősítik őt eléggé a szavai, kollektív őrületben utazik a baloldal, ez is ennek egy jele.

Persze nem maradt ennyiben a helyzet, ugyanis a Cambridge közleményben jelentette be, hogy kiállnak oktatójuk szavai mellett, sőt, nem csak kiállnak, de felhívják mindenki figyelmét, hogy az egyetemen hisznek a szólásszabadságban és ezért senkit sem érhetnek fenyegetések. Ez ugyanaz az egyetem, amely visszamondta Jordan Peterson meghívását, mert nem értettek egyet a nézeteivel. Mi több, károsnak is tekintették volna, ha az általa képviselt eszmék teret nyernek a campus falai között.

Hát Istenem, ilyen ez a progresszív logika.

Ennél érdekesebb és jóval sokatmondóbb Jake Hepple és Megan Rambadt története. Egyikük sem értelmiségi, nem befolyásolják a közéletet, a szó jó értelmében vett mindennapi emberek. A társadalom alapkövei, mondjuk így, akik persze eleve gyanúba keverik magukat, lévén mindketten fehérek. Sokak borzalmára még heteroszexuálisak is.

Hepple volt az, aki a minapi Manchester City–Burnley meccs előtt – egyébként Burnley-szurkolóként – fizetett egy gépnek, hogy a következő molinót húzza maga után a manchesteri mérkőzés előtt: white lives matter. Vagyis: a fehér életek számítanak.

Ennyi történt, nem több.

Az akciót óriási felháborodás követte. A Burnley kezdésként örökre kitiltotta minden hazai mérkőzésükről Hepple-t – értik, egy molinó miatt, amin, kilépve az őrület világából, semmi sértő sem volt –, de ezt követően a munkahelyéről is elbocsátották.

A férfi hegesztő, de a baloldal falanszter ideájában hegesztő sem lehetsz, ha nem osztod a Megfelelő Véleményt. Megan Rambadt, a barátnője ezt szóvá tette a közösségi oldalán, mire őt is kirúgták. Rambadt kozmetikus. Nem baj, a baloldal világában kozmetikus sem lehetsz, ha rosszat mondasz.

No, nekünk azt kell megérteni, hogy a hazai baloldal is pontosan ilyen világot képzel el a jövőben, csak – nagy szerencsénkre – elképesztően gyengék hozzá.

(...)

 

16 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page