Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Koncepciós perrel rabolták ki a románok Gyergyószentmiklóst és Hargita megyét

 

Őrület, döbbenet, düh. Megint csak nyelni kell, megint csak le kell sütni a szemünket. Száz évvel a gyalázatos országcsonkítás után újabb rúgást mért a földön fekvő haldoklóba a román igazság(talanság)szolgáltatás.

 

 

A román bíróság majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt mondta ki alapfokon azt az ítéletét, amely fényt gyújtott az alagút végén: a Békás-szoros Hargita és nem Neamt megyéhez tartozik. Eltelt egy év, és a feje tetejére állt a világ. Vagy csak visszazökkent a keserű valóságba? Nem tudom.


Csütörtökön, korábbi ítéletével homlokegyenest szembefordulva a Ploiesti-i Táblabíróság meggondolta magát és jogerősen a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező (Bicaz Chei) határperében - utóbbiak fellebbezése után.

Egy évtized megfeszített küzdelme, egy évtized igazságért kiáltó harca illant el a semmibe. És nem is lenne ez ennyire zsigerig hatolóan dühítő, ha nem ismernénk azt az undorító döntési mechanizmust, amellyel sikerült felköpniük az égre a román bíráknak és szépen alá is állniuk.

 

(...)

 

Tette mindezt úgy, hogy a Hargita megyei önkormányzatot és Hargita megye prefektusát teljesen kizárták a perből, míg Neamt megye maradhatott. Pusztán azért, hogy ne kelljen figyelembe venni a gyergyóiak százszázalékos bizonyítékait az ítélethirdetésnél. Pedig egyik fél sem kérte a Hargita megyei önkormányzat kizárását.

 

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu