top of page

Az ördöggel is szövetkeznek, csak legyen már végre rend

Egy francia no-go zónában évek óta komoly problémát jelent a bűnözés. Most a helyi lakosok a drogmaffiával léptek szövetségre, hogy elcsendesítsék az utcákat.

Saint-Ouen közvetlen szomszédságban áll a szintén no-go zónákkal tűzdelt, többnyire bevándorlók lakta párizsi 18. kerülettel. A település közössége most a helyi drogmaffiával kötött megállapodást, hogy tartsanak rendet a város utcáin. A városrész évek óta küzd a drogkereskedelemmel, ami sok lakosnak nehezítette meg az életét, mert a környező városokból is érkeztek vásárlók. Ezeket az ügyleteket természetesen a hajnali órákban bonyolították le, elképesztő zaj kíséretében és óriási szemetet hagyva maguk után.

Mivel a rendőrség nem tudta felszámolni a drogkereskedelmet, a lakosok szövetségre léptek a maffiával, hogy ők akadályozzák meg a csendháborítást és gondoskodjanak a város rendjéről, cserébe pedig folytathatják illegális tevékenységüket.

(...)

Számos hasonló panasz érkezett már a párizsi és Párizs környéki lakosoktól a hatóságokhoz, például egy tavaly júniusi lakossági egyeztetés alkalmával, amikor a 18. kerület lakói arról számoltak be, hogy fél év leforgása alatt teljesen felfordult az életük.

Colombe Brossel, aki a liberális főpolgármester, Anne Hidalgo biztonsági tanácsadója volt, akkori jelentésében azt írta: „Egy fiatal nő gyermekével a karján a szemembe nézett, és azt mondta, nem tudok kétszáz métert megtenni a metrótól anélkül, hogy zaklatnának. Nem akarom, hogy a gyermekem egy ilyen helyen nőjön fel”. Egy másik lakos arról számolt be neki, hogy még nyáron is mellényben kell járatnia a lányát, mert ez az egyetlen út, hogy ne zaklassák. Egy helyi étterem tulajdonosa pedig arról beszélt neki, hogy azért megy tönkre az üzlete, mert kések röpködnek a vendégek feje fölött és a terasztól két méterre drogüzletek folynak.

(...)

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page