top of page

Levél a Koronavírus-pánikot csillapítók csoportjától

(Nem azért közöljük, mert minden sorával egyetértenénk, hanem azért, mert összességében tanulságul szolgálhat. – a Szerk.)

Ma egy levelet juttattak el hozzám, amely, azt hiszem, hogy mindenkire tartozik. Szerzője Zita S., aki ismerőseivel több soron eljuttatta a levelet a miniszterelnökségre és Müller Cecíliának.

Miniszterelnökség

1357 Budapest, Pf:6. ( miniszterelnok@mk.gov.hu)

Dr. Orbán Viktor miniszterelnök részére !

Tájékoztatás és bizalmatlanság bejelentése

Tisztelt Cím !

A kormány által koronavírus-járvány veszélyhelyzetnek nevezett jelenséget figyelve és összeszedve a mindennapi tapasztalatainkat, valamint a megszólaló illetve publikáló magyar és nemzetközi szinten megszólaló orvosok adatait, tájékoztatásait összegezve sokan a következőkre jutottunk: valami nagyon nem stimmel a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekkel, tájékoztatásokkal a kormány részéről, illetve nemzetközi szinten. Olyan ellentmondásosak az egészségügyi tájékoztatások a kormány és a különböző médiák részéről, és annyira mások a tapasztalataink, hogy kétségbe kell vonnunk a járvány, vagyis veszélyhelyzet valódiságát, és azt kell gondolnunk, hogy a veszélyhelyzetnek nevezett valami mögött egy más dolog áll: az előre beharangozott gazdasági válság elleplezése , vagy a gazdaság szándékos összeomlasztása, és az egészségügy illetve más egyéb dolgok átszervezése a lakosság tudta és beleegyezése nélkül. Úgy néz ki, hogy totál globál szinten.

Nem tudjuk, hogy nemzetközi szinten ki indította el a vírussal kapcsolatos médiaterrort, de többünk tapasztalatai alapján tavaly és ez év januárjában volt egy durvább influenzajárvány, amibe többen beleestünk, és elég komolyan megviselte a szervezetünket, nehezen jöttünk ki belőle, de február közepére lecsengett.

Érdekes módon ekkor még komolyabb médiatevékenység nem volt, még a kormány részéről sem.

Hirtelen és egyszerre kezdődött világszerte a pánikkeltés, először azzal, hogy Kínában, Vuhanban hatalmas koronavírus-járvány kezdődött, aminek pontos okát nem tudták, de denevérzabálással hozták összefüggésbe. Majd a koronavírus felugrott a világűrbe anélkül, hogy Kína többi települését megfertőzte volna, és leugrott Olaszországba, illetve a világ rengeteg helyén, iszonyú mennyiségű halottat hátrahagyva. Mutogatták a médiában a rengeteg hallottat, amelyek egy részéről kiderült, hogy a számadatok nem valósak.

A kormányok és emberek bepánikoltak a hírekre, az országok bezárkóztak és maszk viselésére kötelezték az embereket, illetve az időseket elválasztották a fiatalabbaktól arra hivatkozva, hogy ők a veszélyeztetett korcsoport, főleg akiknek más alapbetegségeik vannak. Bezártak az óvodák, iskolák, és egyre több munkahely szűnt meg a leállás miatt. Vagyis, ha eddig nem volt, akkor most keletkezett egy gazdasági világválság.

Svédország, Fehéroroszország és sok távol-keleti ország nem így oldotta meg a vírus hirdetés okozta helyzetet, hanem az élet ment tovább a maga medrében, természetesen azzal, hogy jobban odafigyeltek a betegekre, idősekre és a higiéniás dolgokra, mint kézmosás, tüsszentés és köhögés, illetve viszonylagos távolságtartás egymástól. Maszkos buli nem volt, sem bezárkózás.

Nálunk, itthon érdekesen alakult a helyzet: kihirdette az Operatív Törzs, hogy a járványveszély miatt a 65 év felettiek és azok, akiknek alapbetegségei vannak, azok, mivel veszélyeztetettek, maradjanak otthon, ne találkozzanak hozzátartozóikkal, és vásárlási időintervallumot határoztak meg nekik. Elválasztották őket a 65 év alattiaktól. Ugyanakkor nem látszott semmilyen olyan sürgős tevékenység a kormány részéről, amit egy nagyon súlyos, világjárványnak nevezett veszélyhelyzet indokolt volna, vagyis nem szólalt meg a köztársasági elnök, illetve a Katasztrófavédelem, és nem határozták meg a Katasztrófavédelem mellett a rendőrségnek és önkormányzatnak, hogy települési létszám alapján azonnal maszkot kapjanak a települések lakói. Ez a mai napig elmaradt, illetve nem indult be állami rendeletre azonnal egy üzem sem olyan maszkok gyártására, amelyek egy rengeteg halottal járó világjárvány elleni védekezéshez szükségesek.

A maszkok használata is ellentmondásos volt. Először azt mondták, hogy a fertőző betegek viseljék, majd azt állították, hogy mindenki lehet fertőző akkor is, ha nincsenek tünetei, ezért kötelezően hordania kell mindenkinek. Ez légúti fertőzésnél elég érdekes állítás, hiszen a fertőzések a nyálkahártyákat irritálják, és váladékot mindenképpen termelnek, még ha köhögés és tüsszentés nincs is, vagy nem számottevő.

Az Operatív Törzs arról is tájékoztatott, hogy a gyerekekre nem veszélyes, sokukon úgy megy végig a fertőzés, olyan csekély tünetekkel, hogy a szülők sokszor észre sem veszik. De ezzel ellentmondásosan lezárták a játszótereket, és bezárták az iskolákat.

Az Operatív Törzs arról is tájékoztatást adott, hogy a felnőtteknél magasabb lázzal és egyéb tünetekkel járhat, de a fertőzés kifejezetten az idősekre és olyan személyekre veszélyes, akiknek valamilyen komolyabb alapbetegségeik vannak.

Azonban nem tudták megmondani, hogy a vírus hogyan terjed, ellentmondásosak voltak a tájékoztatók, annyira, hogy mára paródiák vannak fent a neten. Először azt mondták hogy nem a levegőben terjed, hanem a felületeken van, azokhoz nyúlkálunk mosdatlan kézzel, úgy visszük be a fertőzést. Na de hogy került legelőször a felületekre egy olyan vírus, amely a média riogatása alapján iszonyú sok halottat produkált. Aztán jöttek azzal, hogy a levegőből leülepedett a felületekre. Hát igen, tavasszal és ősszel vannak nátha- és influenzajárványok, mert akkor optimálisak az életviszonyok számukra, ez már csak így van a természettel. Muslica is akkor és ott terem, ahol gyümölcserjedés, -rothadás vagy szüret van. Kizárt, hogy nélkülük legyen, mert ezek az alapfeltételei a megjelenésének.

Aztán jöttek azzal, hogy májusban tetőzni fog a járvány, és a tetőzés másnapján, vagyis amikor normális menetben a legtöbb a beteg ember, akkor összeengedték a népet, lehetett étterembe menni és egyebekre. Hát már ez furcsa egy intézkedés, hogy először laposítjuk a görbét azzal, hogy nem találkozhatunk egymással, és nem járhatunk össze, sem rendezvényeket nem tarthatunk, majd egy elegáns kanyarral összeengedjük a népet akkor, amikor a legtöbb a fertőző beteg, mert a tetőzés ezt jelenti. Nagyon furcsa. Meg hogy járvány nincs, csak veszélyhelyzet.

És az emberek az első sokk után felébredve érdeklődni kezdtek egymástól, hogy kinek vannak rokonai, hozzátartozói, akik súlyos koronavírusos betegek, ám senki ilyen személyt nem ismert, még az ismerősök ismerőseinek ismerősei között sem. Nem rohangáltak a mentők szirénázva a fuldoklókkal sehol, hogy lélegeztetőgépre tegyék, legalábbis mi egyetlen egyről sem tudunk, sem ismerőseink ismerőseinek ismerősei.

Aztán villámgyorsan kiüríttették a kórházakat, hazaküldték a betegeket válogatás nélkül, amire Dr. Duda Ernő virológus egy interjújában azt mondta, hogy 40-szeres túlbiztosítás volt így a kórházi létszám, ami egy katonai hadgyakorlatnak jó, de járvány elleni intézkedésnek nem.

Megszűnt a járóbetegellátás, megszűntek a fogászatok, nőgyógyászatok, szűrővizsgálatok. Hogy az onkológiai betegekkel, szív- és érrendszeri betegekkel, pszichiátriai betegekkel mi lett, nem tudjuk, csak amit a médiából, újságcikkekből, saját magunk tapasztalataiból és ismerőseink elmondásaiból tudunk, illetve amit orvosok, ápolók, asszisztensek, mentősök titokban elmondtak. Mert valamiért titoktartást kellett aláírniuk, illetve a kért adatok kiadási 15 napos határidejét is felemelték állítólag 45 napra, érthetetlenül. A veszélyhelyzet elleni védekezés miatt. De egy adminisztrátor a gép előtt ülve hogyan védekezik az adatkiadás során, ha az adatkérő nincs jelen?

Közben Magyarországon és nemzetközi szinten is dagadni kezdett a botrány, ahogy az emberek az első sokkból magukhoz tértek. Itthon és külföldön is megszólaltak orvosok, akik adatokkal bizonyították, hogy egy közepesebb influenzajárvány ugyan lezajlott 2019. november-decemberében, amely 2020. január-februárban véget ért, de a halálos áldozatok száma nemcsak jóval kevesebb, mint ahogy a média beharangozta, hanem alacsonyabb az előző évek halálozási statisztikáihoz képest.

Svédország, Fehéroroszország és a távol-keleti országok, mint Japán, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr stb. nem zártak be, sőt, Lukasenko fehérorosz elnök több interjúban és virágvasárnapon a templomban, ahol mindenki maszk nélkül ült, elmondta, hogy ez a vírusmizéria egy mesterséges pánikkeltés, tömeghisztéria.

Ami a legfurcsább: hogy Magyarországon nem szólalt meg egyetlen virológus sem, nem voltak orvosi konzultációk, szakmai kerekasztal-beszélgetések, tájékoztatók a veszélyhelyzet kielemzésére a vírussal kapcsolatban, és hogy mi lesz a kórházból elbocsátott súlyos betegek sorsa, illetve a járóbeteg-ellátás hiánya miatt a betegekkel.

Csak Müller Cecília mindig két rendőrtiszt között, ami megint érthetetlen.

Lássuk, hogy kik azok az orvosok, akik megszólaltak, és mit állítottak:

A Heves Megyei Orvosi Kamara elnöke, Dr. Pócs Alfréd ortopéd orvos, hogy naponta telefonálnak a műtétre váró betegei, mert nagyon nagyok a fájdalmaik, és azt kérdezik, hogy mikor lehet őket végre műteni? Dr. Pócs Alfréd, Dr. Gődény György és Dr. Tamasi József belgyógyász természetgyógyász közös kerekasztal-beszélgetésén elhangzott, hogy tudatos félrevezetés, félretájékoztatás folyik, hogy a gyors ágykiürítést a járvány apropóján csinálta a kormány, kihasználva az emberek félelmét. „Nem tudni, hogy hányan jártak így pórul, haltak meg, valamint nincs kórbonctani vizsgálat, amely egyébként tudományos adat. Hogy majd, ha beindul a járóbeteg-ellátás, évekig kell majd várni a várólisták miatt” – mondta el Dr. Pócs Alfréd.

Elhangzott, hogy a tesztek nem alkalmasak a betegség megállapítására, illetve hogy különbséget kell tenni fertőzött és beteg között. Hogy „a betegek számát kellene közölni.” „Hogyan működik a rendszer? Ha nincs boncolás, ha nem tudjuk, hányan betegedtek és haltak meg a lakosság összlétszámára vonatkozóan? Ha az egészségügyben szokásos fix eligazodási pontok nincsenek meg, akkor nem tudjuk értelmezni az ágykiürítést, boncolástiltást stb.”

Prof. Dr. Duda Ernő virológus egy cikkében azt állítja, hogy ezer beteg volt, most 40 000 hely van, ez 40-szeres túlbiztosítás, és hogy az ágyszám-csökkentés lehet, hogy egy katonai gyakorlatnak jó volt, de járványügyi szempontból értelmetlen volt. A koronavírust pedig nátha tüneteit okozó, vacak, alig halálosnak nevezi.

(...)

„Bosszankodom, hogy sok embernek fölöslegesen kell szenvednie a pániktól, hogy fölöslegesen zárják az embereket karanténba, hogy fontos rendezvényeket mondanak le, hogy az embereknek személyes és gazdasági hátrányuk származik belőle, anélkül, hogy ez orvosilag indokolható és tartható volna.”

(...)

 

234 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page