top of page

Egy kisgyereknek gyerekkorra van szüksége

Nem tudom, hogy azok, akik az apróságokat önnön modernségükbe szerelmesedve ideológiákkal kínozzák, tudják-e, hogy mit tesznek valójában.

A nyolcvanas évek elején interjú jelent meg a Nők Lapjában egy hosszú időre elítélt gyilkossal. Nemcsak az elkövető, de a bűne is rendkívüli volt. Egy tizenhat éves kamasz fojtotta meg fél kézzel az édesanyját, aki a gyilkosa előtt térdelve némán szenvedte el az élete kioltásával járó kínokat. Néha eszembe jutnak ők ketten. Hol a fiún tűnődöm, hogy hogy volt képes a karjába annyi erőt gyűjteni. Hol pedig az anyán, aki tűrve a cselekvést, meg sem próbálta megmenteni az édes fiát a legszörnyűbb bűntől.

Néhány hete a fotonokba, elektronokba, energianyalábokba csomagolt, hívatlan vendégként gyakran felbukkanó közösségi média egy mesekönyvről szóló reklámot dobott fel valamelyik készülékemen. Egy anyuka pedig rákérdezett a reklám alatt, hogy a genderideológiáról szóló írásokat mikortól ajánlja a kiadó, neki ugyanis óvodások a gyermekei. Nem szokásom, de ehhez odaírtam, hogy mit gondolok: ha jót akar a picikéinek, akkor sehány éves kortól, mert

egy kisgyereknek gyerekkorra, s nem szexuális felvilágosításra van szüksége.

(...)

Minapi hír, hogy életveszélyesen megfenyegették a CitizenGo munkatársát, Zaymus Esztert. Sokszor kapok tőle levelet, tisztelem a munkáját. Viszont be kell vallanom, sose jutott az eszembe, hogy miféle veszélyek és fenyegetések között dolgozik. A támadás apropóját az adta, hogy tiltakozó akciót szervez egy olyan mesekönyv ellen, ami a homoszexualitást igyekszik a gyermekekkel elfogadtatni, illetve transzneműeket reklámoz. Ha nem tévedek, ez ugyanaz a könyv lehet, mint amiről fentebb írtam.

Nem mondtam még el, hogy mi vezetett ahhoz a szörnyű bűntényhez anya és fia közt. Az édesanya az ötvenes évek elején, a Ratkó-korszakban fiatalon úgymond megesett, amihez súlyos szégyen társult. Mivel az abortusz azokban az években szigorúan tilos volt, sok nő ezért maga próbálta elhajtani magzatát. Ez a lány szintén kötőtűt ragadott korszokás szerint, megpróbálva a szinte lehetetlent. A művelet azonban nem sikerült, s fiút szült. Ő lett a későbbi gyilkos. Tettének közvetlen oka pedig a következő volt: amint betöltötte a tizenhatot, megkérdezte az édesanyját, hogy miért hiányzik a fél arca és az egyik karja is. Az anya pedig őszintén bevallotta, hogy nem kívánta az életét, a kötőtű tépte le mind a kettőt.

Nem tudom, hogy azok, akik az apróságokat önnön modernségükbe szerelmesedve ideológiákkal kínozzák, tudják-e, hogy mit tesznek valójában.

Értik-e, hogy egyszer a kicsik felnőnek, és akkor meg fogják kérdezni, hogy miért nem volt gyermekkoruk, és mért nem tudnak szeretni egy másik embert. Jó lenne persze, ha a mindig ítélkező okosok is magukba szállnának. Magyarországon bár javulnak a számok, még mindig több mint húszezer abortuszt végeznek évente. Még mindig sokan nem kívánják a saját vérünk létezését. Jól gondolja meg tehát mindenki, miért bíztak rá egy piciny lelket!

Örömmel és értelemmel kell megtöltenünk őt, hogy boldog lehessen mindaddig, amíg csak él.

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page