top of page

„Háború a nemzet ellen” 4 részes film

Annak, aki nem látta, de érdekli. Az alábbi linkeken elérhető:

Háború a nemzet ellen 1. teljes dvd A háború megváltozott természete Idő: 1:25:3

Háború a nemzet ellen 3. dvd – 2009 (teljes) Az ország felszámolása Idő: 1:13:20

Háború a nemzet ellen 4. dvd – 2009 (teljes) Megtartó üzenet Idő: 1:01:26

Kérjük, köszönettel vesszük, ha ezen levelet továbbítja saját köreiben.

Üdvözlettel:

A film gyártója: Angelus Bt.

Rendező, producer: Jelenczki István

A film témája:

Nemzeti vagyon. Egy hatalmas, átfoghatatlan érték, olyan örökölt és megtermelt felbecsülhetetlen tulajdon, amit őseink évezredeken, évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk hoztunk, hozunk létre. A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség.

Jelenczki István filmje azt a történelmi folyamatot és mechanizmust mutatja be, ahogyan önző belső és külső hatalmi erők elpazarolták nagy részét ennek a nemzeti vagyonnak, átjátszották magán- és külföldi tulajdonba.

A négyrészes sorozat címei is utalnak a válságos időkre: a nyolcvanas évek álságos szocialista gazdasági változtatásaira (A háború megváltozott természete), a rendszerváltozás kiszolgáltatottságára, fonákságaira és a külföldi tőke önző kérlelhetetlenségére (Diktatúrából diktatúrába), az azóta elmúlt évek hibáira és bűneire (Az ország felszámolása), végül a jövő útjaira és lehetőségeire (Megtartó üzenet).

A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek, orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői: Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.

Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar nemzetről, a társadalomról, az emberről és a minket körülvevő világról.

 

128 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page