VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Olaszországban kötelezővé tennék az iskolai genderpropagandát

Olaszországban büntetnék azokat a szülőket, akik nem engednék el gyermekeiket az iskolákban tartott genderprogramokra. Egy új törvényjavaslat értelmében még az is bűncselekmény lehet, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. A törvénytervezet ellen Rómában tüntettek. Az olasz fővárosból Jánosi Dalma tudósított.

A festői szépségű Piazza del Popolo újra nagyszabású tűntetés színhelyévé vált, amelyet a családok védelme érdekében hirdettek meg. A homofóbia és transzfóbia elleni törvénytervezet ellen demonstrálnak családvédő civil egyesületek katolikus mozgalmak, illetve az olasz jobbközép politikusai.

Az olasz parlamentben 2013-óta vitáznak az LMBTQ személyek egyre szélesebb jogokhoz juttatásáért. A liberális baloldali Demokrata Pártnak egyelőre az azonos neműek házasságának jogerőre emelését sikerült elfogadtatnia. Már ez ellen is nagyszabású tiltakozásokat szerveztek. A gender ideológia kötelező oktatásáról és a homoszexuális párok örökbe fogadásának engedélyezéséről azonban idáig nem született döntés.

(…)

Amennyiben a javaslatot megszavazzák, az új törvény alapján megbüntethetik azokat a szülőket, akik visszautasítják genderideológia iskolai oktatását, és nem engedik meg, hogy gyermekeik részt vegyenek a homoszexualitás iskolai népszerűsítésén.

A törvénytervezetet benyújtók azt is büntethetővé szeretnék tenni, ha valaki szerint egy gyermeknek egy anyára és egy apára van szükségük, nem pedig két apára vagy két anyára.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek