top of page

1956-ban világtörténelmet írtunk – mondta ünnepi interjúnkban Schmidt Mária, aki azt is elárulta: me

Példa nélküli mindaz, amit az 1956-os forradalmárok és szabadságharcosok, a pesti srácok tettek, akik szembeszálltak a világ egyik legerősebb hadseregével, a szovjetekkel. Egyedülálló az is, hogy a magyarok nem a megélhetésért, hanem a függetlenségért és szabadságért fogtak fegyvert az elnyomókkal szemben – mondta Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XXI. Századi Intézet főigazgatója a PestiTV-nek és a PestiSrácok.hu-nak adott ünnepi interjúban, amelyben arról is beszélt: nem szabad hinni a baloldal utópisztikus elképzeléseinek, Magyarország számára a szuverenitásért és megmaradásért folytatott küzdelem is elég nagy nagy kaland. Ma nem a brüsszeli elitnek való hízelgés, hanem a szuverenitás támogatása az igazi ellenállás, az ellenállók tehát mi vagyunk! – fejtette ki Schmidt Mária (...)

"Ők az üzeneteikben görcsösen próbálják magukat valami ellenállónak feltüntetni. Azzal a Gyurcsány Ferenccel az élen, aki Apró Antal unokáját vette el, és még mindig Apró Antal, a kommunizmus egyik legsötétebb figurája, az ’56-os megtorlás egyik vezéralakjának villájából indul el dolgozni nap, mint nap. Ez nem fog menni – mondta Schmidt Mária az ünnepi interjúban. Kifejtette: ő és a hozzá hasonszőrűek, például a ma mindenütt diktátorokat és kommunistákat látó Bródy János a rendszerváltás előtti korszak emblematikus figurái voltak, most pedig úgy tesznek, mintha valamiféle ellenállók lennének.

"Pedig valójában mi vagyunk az ellenállók, ők pedig a mindenkori hatalmi centrum kiszolgálói! Korábban Moszkvába voltak szerelmesek, most Brüsszelbe. Az ő törekvésük az, hogy mi ne legyünk! Hogy Magyarország adja meg magát és adja át magát azoknak a nyugatosnak mondott elveknek, amelyekben mi teljesen feloldódnánk. A legfontosabb, hogy mi döntsünk a sorsunkról, nekünk nem kellenek új kalandok, épp elég nagy kaland az, ha elérjük, hogy megmaradjunk! Az embereket elborzasztja azt, amit Nyugaton látnak, a magyarok nem akarnak levágott fejű tanárokat látni, nem akarják, hogy a gyereküket akaratuk ellenére átoperálják, már nem vonzó ez a világ!" – érvelt Schmidt Mária Huth Gergely kérdéseire. Arra is felelt: ha van ellenzéki választó, miért nincs hiteles ellenzéki politika, valamint következmények nélkül megteheti-e Karácsony Gergely, hogy minden elvét feladva az antiszemiták pártjára állt, és elárulta a meggyőződését arról is, hogy meglesz-e 2022, és mi kell hozzá?

https://pestitv.pestisracok.hu/2020/10/23/201023_ptv1003916h_schmidtmp4/

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg