top of page

Amikor majd macskás videót sem posztolhatsz a Facebookra, mert Trumpra szavaztál

Őszintén, tud-e valaki bármi valósat mondani, ami rossz dolgot Trump tett elnökként? Persze, az elmúlt négy évben folyamatosan azt láttuk-hallottuk a médiában, hogy micsoda szörnyeteg. Hogy buta pojáca. Rasszista, fasiszta, homofób… A szokásos stigmák, amit mindenki megkap az igazság kizárólagos birtokosaitól. Magyarországon is divat lett gyűlölni Trumpot. De őszintén, a szlogeneken, egyszavas minősítéseken túlmenően tud-e valaki bármi valósat mondani, ami rosszat tett?

Ja, hogy nem tetszik a stílusa? Egy elnöknek nem az a dolga, hogy hercigeskejden, hanem hogy elvégezze a munkát. Történelmi békemegállapodást hozott tető alá Izrael és három arab állam, az Emirátusok, Szudán és Bahrein között. Börtönreformjának köszönhetően piti bűncselekményekért, például kábítószerbirtoklásért hosszú büntetésüket töltők, elsősorban kisebbségiek kiszabadulhattak és új, tisztes életet kezdhettek. Trump gazdaságpolitikája pedig történelmi mélységbe lökte a munkanélküliséget, különösen a feketék és a spanyolajkú bevándorlók körében. Soha egyetlen republikánus nem kapott még ilyen arányú, 30% fölötti szavazatot tőlük. Nem épp a rasszizmusra utaló jelek… Mégis, folyamatosan ezt sulykolta a média meg a hollywoodi celebek. És sokan hisznek az ő felületes, jól fogyasztható üzeneteiknek.

Soha ekkora figyelem nem kísérte még itthon az amerikai elnökválasztást. Trump meggyőzően vezetett, ám 60-70 százalékos feldolgozottságnál számos államban hirtelen megállították a szavazatszámlálást. A másnapi újraindulásnál Biden hirtelen feljött, és sok helyütt fordítani is tudott. Michiganben 130, Wisconsinban 80 ezerrel több szavazata lett egyszer csak. Hihető, hogy beérkezett egy csomag valamelyik körzetből, ahol minden egyes ember Bidenre szavazott??

Rengeteg videó került napvilágra, ahol szavazatszámlálás helyett épp töltik ki utólag a postai szavazólapokat, vagy ahol épp kizavarják a republikánus megfigyelőket és bedeszkázzák a szavazatszámláló helyiség ablakait… ahol napokkal a választás után szállítanak a postások egy ládányi szavazólapot, vagy ahol eldobott, szavazólap-kötegek hevernek egy kuka mellett, mindegyiken Trump van megjelölve…

Persze, biztos nem minden csalós sztori igaz. De a gyanúsakat ki kell vizsgálni. Érdekes módon a zűrös helyeken demokrata kormányzó vezeti az államot. És minden erővel akadályozzák a vizsgálatokat. Ha nem sárosak, akkor miért is?

Egy michigani körzetben 6000, Trumpra érkezett szavazatot véletlenül Bidennek írtak. Be is ismerték, állítólag szoftverhiba történt. Ugyanezt a szoftvert használja 47 további körzet Michiganben, illetve 28 másik állam is. Közel 100 millióan szavaztak postán, soha még megközelítőleg sem fordult elő ennyi. A demokrata párt erőltette a levélszavazást. (A koronavírus járványra hivatkozva, miközben a különböző zavargásokkal, tüntetésekkel semmi bajuk nem volt, azokat nem tartották veszélyes gócpontoknak.) Aztán a távszavazás során rengeteg anomális bukkant fel. Például Detroitban 4788-an duplán regisztráltak. 32519-cel több a regisztrált szavazó, mint szavazásra jogosult. A regisztráltak közül 2503 már halott. És van egy, aki ugyan nem halott, de 1823-ban született… Ahol pedig betakarják az ablakokat, ott valamit rejtegetnek.

(...)

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page