top of page

Ha a Grincs nem viszi el, akár ötnapos Karácsonya is lehet a briteknek…

A brit szigeteken a szigorú korlátozó intézkedések ellenére továbbra is magas fertőzöttségi és halálozási mutatókról számolnak be. A fertőzött régiókat négy fokozatú rendszerben kezelik. A skót miniszterelnök tegnap tovább szigorította a 3. és 4. járványügyi fokozathoz tartozó területek működési szabályait. Nicola Sturgeon bejelentette, hogy ezentúl tilos a ki- és beutazás ezen szektorokba. A szigorítás 11 területre, köztük Glasgow városára vonatkozik. Az érintett városok összlakossága mintegy 2,3 millió ember. A 4. szintű területeken élőknek tilos más háztartásban élőkkel találkozniuk. Az intézkedések december 11-ig maradnak érvényben.

A skót hírekkel párhuzamosan, úgy tűnik, ha a következő hetek járványügyi eredményei megengedik, akkor az emberek első számú karácsonyi kívánsága – hogy családtagjaikkal lehessenek – teljesülhet ebben az évben. A britek akár öt napot is együtt tölthetnek a családtagjaikkal az ünnepi időszakban a miniszterek által tervezett új elképzelések szerint – írja a Sun. A miniszterek olyan javaslatokat is fontolgatnak, amelyek lehetővé teszik akár két, három vagy négy háztartás "buborékjainak" karácsonyi találkozását – írja a Times. A Downing Street tegnapi kijelentése szerint Boris Johnson „biztosítani akarja, hogy az emberek karácsonykor a lehető legtöbb időt tölthessék együtt a családjukkal”.

A miniszterek és a szakértők még megvárják a következő hetek eredményeit mielőtt ennek a javaslatnak zöld lámpát adnának. A családi karácsony reményei azonban tovább erősödtek tegnap este, miután az Egyesült Királyságban a számok már nem a korábbi hetek emelkedő trendjeit mutatják. Nagy-Britannia 1,7% -kal kevesebb koronavírus-esetet regisztrált, mint múlt kedden, 20 051 új fertőzéssel – bár a halálos áldozatok száma egy hét alatt 12,4% -kal 598-ra nőtt.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a korlátozások miatt kialakult állapotok pusztító hatással vannak a lakosság mentális egészségére.

Egy másik tanulmány szerint még azok a fertőzöttek is, akiknek enyhe tünetei voltak, legalább 8 hónapig védettek a betegséggel szemben és immunmemóriájuk sokkal tovább emlékszik a kórokozóra, mint ahogy ezt eddig sejtették.

Egy másik jelentés azt állította, hogy a nyári Covid-19 esetek 16-szor magasabbak voltak az Egyesült Királyságban, mint azt a hivatalos adatok sugallják (szerintük legalább 5 millióan fertőződtek meg) és ennek köszönhetően nem olyan pusztító hatású a második hullám.

A Grincs...

Forrás:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8959845/Family-togethers-given-OK-THREE-households-able-mix-Christmas.html

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page