top of page

A Breitbart News főszerkesztője megtalálta az új Sorost
A Breitbart News főszerkesztője szerint az amerikai médiavállalatok és a kínai kormányzat között koordinált kapcsolat van.

Alex Marlow, a Breitbart News főszerkesztője a SiriusXM Breitbart News Daily keddi adásában bemutatta készülő könyvének (Breaking the News: Exposing the Establishment Media's Hidden Deals and Secret Corruption) néhány részletét.

"Az elmúlt egy év az elmélyült munka és a kutatás éve volt. A napi hírözönben ritkán jut elegendő idő arra, hogy összefüggések után kutassunk. A munka elején nem gondoltam arra, hogy ezeket az összefüggéseket fogom megtalálni. Alig hiszem el, hogy ilyen mélyre jutottam." – mondta Marlow a Breaking the News c. könyvvel kapcsolatos kutatásairól és a könyv írása közben megszületett felismeréseiről.

„Az, hogy a média jelentős része korrupt jelleggel működik, nem új keletű dolog, de az már igen, hogy a hírmédia korrupciója sokkal mélyebb, mint amit 'egyszerű' politikai elfogultság okozna. A média személyekkel, politikai csoportosulásokkal és országokkal szembeni rosszindulatúsága 'túlmutat' a politikai favoritizmuson vagy előítéleteken.”

Korrupciós kisokos

A favoritizmus királyi udvarok és a korrupciós folyamatoktól vezérelt demokratikus rendszerek sajátossága. Ilyenkor egyetlen személy vagy csoport élvezheti az uralkodó vagy a hatalmon lévő politikai csoport bizalmát. Természetes velejárója, hogy az uralkodó vagy az uralmon lévő politikai csoport bizonyos jogainak és kötelezettségeinek hivatalos vagy nem hivatalos (rejtett) átadására kerül sor. A jelenség egyszerűen felismerhető: a favorizált személy vagy csoport megkerüli a korábban megállapított szabályokat, törvényeket vagy hagyományokat, és miközben a társadalom többi részének ezek a szabályok továbbra is kötelező érvényűek maradnak, a törvények fölé helyezve magukat megkezdik a hatalmi ágak teljes átszervezését.


Amikor Marlow arról beszél, hogy a média rosszindulatúsága túlmutat a politikai favoritizmuson, akkor arról is beszél, hogy az USA politikai rendszerét a legsúlyosabb korrupció működteti.

Az ideális állapot, amikor az erőforrások a köz érdekében kerülnek felhasználásra. Ennél gyengébb demokratikus működést mutat az, amikor egy személy megengedheti magának a rendszeren belül, hogy az erőforrásokat a saját vagyona növelésére használja. Ez a hagyományos értelemben vett közigazgatási, politikai és gazdasági korrupció. Ilyenkor az esemény még csak eseti, komoly összefonódások nincsenek. Ezt követi a nepotizmus, amikor a rokonokat és a barátokat részesítik előnyben. Ez már rendszerjegyeket mutat, de a kedvezményezettek köre viszonylag kicsi, A következő szint a proteckcionizmus, amikor egy bármilyen szempont alapján kiválasztott védenc előnyére használják a közösségi erőforrásokat. Ezt követi a favoritizmus, amikor valamely jól azonosítható társadalmi nagycsoport (nem osztály) előnyére használják az erőforrásokat. Szinte feudális állapotokat hoz a klientizmus, ahol azokat a személyeket hozzák kedvező helyzetbe, akik az előnyökért cserébe hajlandóak függőségi helyzetet vállalni, hűbéressé válni. A nyugati társadalmak többsége a favoritizmus és a klientizmus szintjén áll, ami szervezett és kifinomult korrupciós állapotokat jelent.


A félelmetes azonban az, ami a klientizmus után következik. Amikor az erőforrások csak a saját hatalom növelésére fordítódnak, ekkor a politikai hatalom és a közigazgatás elfoglalásával az adott érdekcsoport elfoglalja az államot, felszámolja a demokratikus intézményeket és gazdasági hatalmát kartellek és monopóliumok útján gyakorolja. Ennek a kiépülését láthatjuk a nyugati „demokráciákban”.

A könyvről


„Amit ezeken az interjúkon, ezeken a dokumentumokon keresztül [és] egy évig tartó nyomozati kutatás során fel tudtam tárni, az valami megdöbbentő dolog a médiakörnyezetünk valódi felépítéséről. A folyamat során rendszeresen megdöbbentem. A dolgok sokkal rosszabbak, mint amiről még a [Breitbart News] Daily-n is beszéltünk.


A média korrupciója elképesztő méreteket öltött, és már semmi köze a híreknek a valósághoz, csupán az a fontos, hogy mennyi pénzt zsákolnak ezek a vállalatok. Senki sem fogja megadni neked a híreket, ami alapján tájékozódni tudnál, azokat neked kellene megszerezned.”

"Azt hiszem, ez az eddigi legfontosabb dolog az életemben, amit tettem" – mondta könyvéről a szerző. „Ez nem csak eredeti, hanem a legfontosabb összefüggések kivonata is. Az olvasó megkapja az összes rejtett részletet azokról a dolgokról, amelyekről az ilyen műsorokban beszélgetünk. Őrült dolgok tárulnak fel. Bombák vannak benne [és] olyan hírek, amelyeket akkor sem tudsz kihagyni, ha el akarod kerülni.”

A műsorban Marlow felsorolta a könyv néhány megállapítását:

Az új Soros

Megtaláltam az új Sorost. Van ebben az országban egy olyan személy, [akinek] a csápjai olyan sok helyre elérnek a fősodratú médiában, hogy ennek az egyénnek van elegendő hatalma és befolyása, hogy alapjaiban határozza meg a demokraták politikáját. Ez a személy szinergikusan működteti a kapcsolatait. Eredményesen használja az elképzelhető legkeményebben fellépő aktivista csoportokat és az általa finanszírozott médiafelületeket. Tehát itt van ez a sokszoros milliárdos, aki egyfajta bábmesterként képes manipulálni a híreket és a demokratikus események jelentős részét. Ez olyan simán, szervezetten, kidolgozottan és és könnyed módon zajlik, hogy az állampolgárok és a közéleti szereplők jelentős része nem veszi észre. Ezek a folyamatok tervszerűen, a társadalmi élet különböző tereiben egyszerre zajlanak, lényegében ugyanazon elmétől származnak és az anyagi forrásokat is ugyanaz a „malacpersely” biztosítja.”

Marlow kutatásai során alaposan áttekintette a kínai kormány és a hazai médiavállalatok közötti koordinációval kapcsolatos bizonyítékokat.

„Az amerikai sajtóorgánumok rendszeresen közölnek híreket a Kínai Kommunista Párttal kapcsolatban (KKP), ennek ellenére egyáltalán nem ismerik a működését és a valódi erőforrásait. Aki elolvassa a könyvet, az látni fogja, hogy az amerikai média milyen mértékben fekszik egy ágyban a kínai kormánnyal. Teszi ezt egészen addig a pontig, ahol valójában már el fogja pusztítani ezt az országot.


Szinte hihetetlen, hogy az amerikai média „szuperelitjéhez” tartozó személyek szabályosan kezet csókolnak a kommunista pártnak, ügyelve, hogy a csók mindig a gyűrűre essen és így a lehető legjövedelmezőbb üzletekből részesedhessenek .”

Végtelen összeférhetetlenség

„A médiavállalatok és a vállalati konglomerátumok tulajdonosai egyre diverzifikáltabb bevételi források után néznek, ami előbb-utóbb elkerülhetetlen összeférhetetlenségek irányába mutat."


(A diverzifikáció célja a kockázat tervezett megosztásával az esetleges veszteségek csökkentése, ami általában – de nem törvényszerűen – a várható hozam csökkenésével is jár. A szerző arra utal, hogy a gazdasági társaságok a minél nagyobb nyereség és a minél kevésbé kockázatos befektetések iránti igény miatt gyorsan sodródnak olyan irányokba, amelyek törvénytelen és nemzetbiztonsági szempontból is aggályos összefonódásokhoz vezetnek.)

„A könyvben részletesen elemzem ezeket az összeférhetetlenségeket és érdekkonfliktusokat a vállalati médiánkban is. Ezeket a gazdasági csoportokat a multinacionális konglomerátumok egyre nyilvánvalóbb módon birtokolják, és mivel ezeknek a nagy cégeknek a keze sokféle vállalkozásban benne van, olyan sok különböző hirdetővel üzletelnek, és olyan sok országban folytatnak üzleti tevékenységet, hogy gyakorlatilag az érdekkonfliktusok és az összefonódások korlátlan számúvá váltak."

Marlow így folytatta:


„Szinte egyetlen igazi story sem létezik. Nincs olyan médiafelület, amely a valóságot tiszta lelkiismerettel be tudná mutatni. Nem teheti meg. Piaci okokból. Ha egy igazi történetet kibontunk, akkor egytől egyig mind el fogja érni az adott céget birtokló vállalkozás egy másik elemét. Erre az anyavállalat pedig nem fogja azt mondani: 'és elvárjuk, hogy minden cikket egyformán kezeljenek, még akkor is, ha az erről a témáról szóló pusztító jelentés ártana a vállalatuk vállalkozásának'"

Csalás a postán

Marlow szerint az amerikai demokráciára az egyik legpusztítóbb csapást a postai úton történő szavazás okozta. Ez a szavazati mód negatív irányban fogja megváltoztatni az országot és egyszerűen hihetetlen, hogy a jobboldal mennyire nem volt résen, hogy ennyi szakértő sem volt képes felmérni a következményeket és hogy ennyire felültek a mesteri módon felkínált „csalétkeknek”.

A szerző a 2020-as választásokra vonatkozó kutatása során számos olyan interjút készített, amiből kiderült, hogy a szavazói nyilvántartások szinte sehol sem voltak pontosak.

„A jobboldal levette a tekintetét a labdáról, és bár alkalma nyílt arra, hogy kiderítsen néhány valódi problémát az amerikai [választási] rendszerben (függetlenül attól, hogy Donald Trump átjutott volna a remélt célszalagon). A választás eredményétől függetlenül a jobboldalnak volt esélye arra, hogy elmagyarázza azt néhány hibát a rendszerben. Néhány olyan dolgot, amely az elmúlt 20 évben, és különösen az elmúlt 20 hónapban megváltozott. Ez az esély most elúszott, mert a választás módja alapvetően változtatta meg az elnök és a törvényhozók kiválasztásának módját. "

A „cancel culture” hősei

"Ezentúl egyre több emberrel fogtok találkozni, akik miután nem fogadják el az eltörlés kultúrájának ránk erőltetett hőseit, a saját barátaik vagy üzlettársaik haragját fogják magukra vonni. Meg fogják velük szüntetni a kapcsolatot, és kirakják őket a közös üzletekből.”


Marlow baloldali cenzúra-kampányra számít, amelynek egyik célpontja a most született könyv lesz.

„Ti vagytok a seregem” – mondta Marlow a Breitbart News Daily nézőinek és a Breitbart News olvasóközönségének. „Az ön segítsége [és] támogatása nélkül ki tudja, mi fog történni ezután? Az hatalom birtokosai nem akarják majd, hogy mindez kitudódjon róluk.”

Marlow kijelentette: „Az eltörlés kultúrája megszüntetni akar. Ezt a könyvet nagyon nem fogják akarni. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ezt a könyvet elégessék, mielőtt az emberek elolvassák.” 

Forrás:


42 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK