top of page

A Brevard GOP betiltja a COVID-19 elleni oltást, biológiai fegyvernek nevezve azt (Vajda Miklóstól)

Eredeti cikk:

A Brevard Republikánus Végrehajtó Bizottság csatlakozott a floridai GOP szervezeteinek egyre növekvő listájához, amelyek felszólítják Ron DeSantis kormányzót, hogy tiltsa be a COVID-19 vakcinát, amelyet e heti határozatában "biológiai fegyvernek" nevezett.


A nem kötelező erejű határozatot a bizottsági tagok többsége csütörtökön fogadta el.

Most DeSantishoz, Brevard megye törvényhozó küldöttségéhez és az állami pártok vezetőihez kerül, csatlakozva több mint fél tucat másik megye bizottságainak hasonló támogatási indítványaihoz.

A Brevard végrehajtó bizottságának elnöke, Rick Lacey pénteken nem válaszolt azonnal.


Az újságírók által áttekintett állásfoglalás-tervezet szorosan tükrözi a Lee megyei Republikánus Párt által februárban elfogadott változatot, amely országos hírnévre tett szert.

"A közelmúltban erős és hiteles bizonyítékokat tártak fel arra vonatkozóan, hogy a Covid-19 és a Covid-19 elleni injekciók biológiai és technológiai fegyverek" – áll a Brevard határozattervezetében, hivatkozva olyan állításokra, amelyeket elismert orvosi csoportok cáfoltak és vitattak.


"Óriási számú ember halt meg vagy vált véglegesen rokkanttá az oltóanyag miatt. A kormányhivatalok, a média- és technológiai vállalatok, valamint más vállalatok óriási csalást követtek el, amikor azt állították, hogy a Covid-19 injekciók biztonságosak és hatékonyak."

Felszólítja DeSantist, hogy tiltsa be a vakcina "és az összes kapcsolódó oltóanyag" értékesítését és terjesztését, és Ashley Moody floridai főügyészt, hogy foglalja le az állam összes fennmaradó adagját biztonsági vizsgálat céljából, "az emberi faj megőrzése érdekében".
Ezenkívül kötelező közzétételre szólít fel minden olyan termék esetében, amely "mRNS-t vagy génmódosító vagy terápiás technológiát használ".

A Hillsborough megyei republikánusok a múlt hónapban jóváhagytak egy hasonló határozatot. Eredeti szerzője, Joseph Sansone Lee megyei pszichoterapeuta júniusban azt mondta a Tampa Bay Timesnak, hogy a GOP szervezetei legalább öt másik megyében elfogadták az indítványt, köztük Collier, Lake, St. Johns, Santa Rosa és Seminole megyében.


A négyoldalas állásfoglalás vegyesen hivatkozik hírekre és kormányzati forrásokra, legitim tudományos közleményekre – köztük egy svéd tanulmányra, amely azt hivatott kimutatni, hogy az mRNS COVID-19 vakcina megváltoztatja az emberi DNS-t, és amelyet szerzői szerint az oltóanyagkritikusok félreértelmeztek.


Az állásfoglalás hivatkozásokat tartalmaz egy 2021-es Pfizer-tanulmány adataira, amelyek több mint 1200 halálesetet és 42 000 „káros esetet” mutatnak az oltással kapcsolatban világszerte 2020. december 1. és 2021. február 28. között, de más fontos összefüggéseket nem tartalmaz.


A US Centers for Disease Control and Prevention adatai szerint 2021. március 1-ig több mint 72 millió adag vakcinát adtak be, és több mint 48 millió embert oltottak be csak az Egyesült Államokban.


A CDC elismerte, hogy bizonyos szövődmények fordultak elő az oltás különböző változatainál, de azt állítja, hogy a "súlyos reakciók" ritkák, és a védőoltás előnyei "továbbra is meghaladják a lehetséges kockázatokat" – olvasható a honlapján.


Az állásfoglalást néhány helyi republikánus ellenezte. Susan Hammerling-Hodgers, a BREC volt kerületi elnöke és a Brevard Trump Club volt elnöke azt mondta, hogy nem vett részt a találkozón, tiltakozva az intézkedést körülvevő „cirkusznak” nevezettek miatt.


776 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page