top of page

A demokraták engedelmesebb állampolgárokat akarnak – Letartóztatják az ellenzéki újságírókatA demokraták engedelmesebb állampolgárokra cserélnék a régieket az USA-ban – Letiltják és letartóztatják az ellenzéki újságírókat

Az osztrák külügy elfogadhatatlannak tartja, hogy egy újságírójuk munkáját kritizálták Budapesten. Az M1 Franziska Tschinderle-ről szóló tudósítása nagy vihart kavart Ausztriában. A Riporterek Határok Nélkül szervezet közleményben ítélte el a bécsi újságíró elleni „lejárató műsort.” Az Szijjártó Péter Facebook-bejegyzéséből derül ki, hogy Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter figyelmét is felkeltette az anyag. A magyar külügyminiszter bejegyzésében a következő található:


„Lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás: a focista nyugodtan nyilatkozzon, ha szerinte a család az család, de ki van rúgva, ha a liberális mainstreammel szemben foglal állást családról és migrációról. A liberális újságíró pedig nyugodtan terjeszthet álhíreket egy országról, hiszen sajtószabadság van, de ha egy másik újságíró kritizálni meri (magyarul ő is elmondja a véleményét), akkor az támadás a sajtószabadság ellen. Hát, kedves Barátaim, két betli pár nap alatt, ez szánalmas.”

Vajon mit fog szólni a Riporterek Határok Nélkül arra az esetre, ami az USA-ban történt tegnap? Itt nem csak kritizáltak egy republikánus újságírót, hanem egyenesen a menesztését követelték azon véleménye miatt, hogy a Biden adminisztrációnak nem kellene lecserélnie a jelenlegi amerikai állampolgárokat a „sokkal engedelmesebb újak” kedvéért.


Doug Mackey konzervatív újságírót nemrégiben pedig a rendőrök vitték el, mert a választások során az embereket arra biztatta, hogy ne szavazzanak. Mindez a „szabadság földjén”.

A Rágalmazásellenes Liga vezetője, Jonathan Greenblatt vasárnap a CNN “Megbízható források” című műsorában azt mondta, hogy a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlson “mennie kell” és nem dolgozhat tovább újságíróként, mert „veszélyes összeesküvés elméleteket terjeszt”.

A beszélgetés a múlt héten a Fox News egyik műsorára összpontosult, amelyben Tucker Carlson azt mondta: „Tudom, hogy a baloldal és a Twitter összes cenzora a szó szoros értelmében hisztérikussá válik, ha a „pótlás” kifejezést használom. A Demokrata Párt megpróbálja leváltani a jelenlegi választókat új emberekkel. A  harmadik világ engedelmesebb szavazóira van szükségük, akik majd nekik adják a le a voksukat. A demokraták azonnal hisztérikussá válnak, ha erre valaki felhívja a figyelmet. Pedig valójában ez történik. Mondjuk csak kinyíltan, hogy ez az állítás igaz. "

A dologhoz hozzátartozik, hogy a liberális nyugati média már korábban kiakadt arra, hogy Carlson külön kommentárt szánt a magyar családpolitikának,„Orbán Viktor ahelyett, hogy feláldozná a magyar fiatalokat Soros és a Clinton-alapítvány keményvonalas libertarianizmusának, úgy döntött, hogy segíti a magyar családok növekedését, és 35 ezer dolláros alacsony kamatozású kölcsönt ad a házasodó fiatal nőknek, amit a harmadik gyermek születésekor elenged, négy gyermek esetén pedig jövedelemadót sem kell többé fizetni.”

Méltatta a nagyszülői gyedet is, majd azt mondta, hogy a magyar kormány a vágyott gyermekek világra jövetele mellett „az egészséges családok megalapítását” is támogatja: segíteni akarja az embereket abban, hogy megházasodjanak, sőt, ugyanazzal az emberrel maradjanak házasok.


Tucker Carlson örömtelinek tartotta, hogy leginkább a középosztálybeli családokat jutalmazzák, és kijelentette: „Magyarország vezetői azzal foglalkoznak, hogy saját népük gyarapodjon. Ahelyett, hogy az ország vagyonát mindenféle illegális bevándorlónak ígérnék, az adóbevételeket saját népük felemelésére költik.”


Tucker többször kritizálta Soros Györgyöt, elítélte a BLM mozgalom által hirdetett erőszakhadjáratot, és felszólította az amerikaiakat, ne engedjék, hogy demokrácia helyett bekövetkezzen a csőcselék uralma.

Az amerikai elnökválasztás óta Tucker sehogy sem akar elhallgatni. A jobboldali műsorvezető nemrégiben a Tonight c. műsorában Doug Mackey konzervatív újságíró példája nyomán kritizálta Joe Biden igazságügyi minisztériumát.


Ismertetése szerint a 31 éves újságíró házánál csütörtök reggel hét órakor az FBI jelent meg, Mackeyt megbilincselték és fogdába szállították, akár 10 év börtön is várhat rá.

Tucker Carlson arra is kitért korábbi műsoraiban, hogy még mindig közel 5000 nemzeti gárdista őrzi a Washington D.C. szövetségi épületeit. A műsorvezető szerint erre semmi racionális magyarázat sincs, egyedül azzal magyarázható, hogy Alexandra Ocasio-Cortez „nem érzi magát biztonságban. És, barátaim, ezért van szükség tízezrével fegyveres katonákra az irodája előtt” – vélekedett.


Múlt heti műsorában Tucker kijelentette:


„Egy demokráciában egy ember egyenlő egy szavazattal. Ha valaki megváltoztatja a népességet, akkor felhígítja az ott élő emberek politikai erejét. Tehát minden alkalommal, amikor új szavazókat hoztak be, jogfosztottá válnak a jelenlegi választópolgárok. Nemcsak a születésüktől fogva állampolgársággal rendelkezők, de azok is akik évtizedek keresztül dolgoztak, alkalmazkodtak annak érdekében, hogy ennek a közösségnek a tagjai lehessenek. Ebből a megállapításból persze mindenképpen faji kérdést akarnak kreálni.. 'Ó, a fehér felsőbbrendűség elméletének egy újabb bizonyítéka.' Nem, ez a szavazati jog kérdése. Kevesebb politikai hatalmam van, mert olyan vadonatúj választókat hoznak be, akik még nem rendelkeznek önálló politikai véleménnyel. Miért kellene hátradőlnöm és ezt eltűrnöm?"

A Rágalmazásellenes Liga vezetője, Jonathan Greenblatt elmondta:


„Tucker Carlsonnak már sok bűne van, de amit csütörtökön este tett, az valóban egy új mélypont volt. A nagy helyettesítő elmélet, mint ismeretes, ez a mérgező gondolat, miszerint a zsidók kabalája azt tervezi, hogy bevándorlókkal, muszlimokkal és fekete emberekkel túllépik az országot, és elkövetik azt, amit fehér népirtásnak neveznek. Szó szerint a fehér szupermacia és más szélsőséges ideológiák alapanyaga.


Tehát amikor Tucker Carlson bemutatja mindezt 4,5 millió nézőjének, kaput nyit az egyik legártalmasabb és legveszélyesebb összeesküvés-elmélet számára.”

„A kérdés valójában a Fox vezetéséhez, a Fox igazgatóságához és a Fox részvényeseihez szól: hogyan használhatnák hálózatukat arra, hogy a legerőszakosabb és legmérgezőbb ötleteket érvényesítsék? Tuckernek mennie kell. Ez megint csak az őt foglalkoztató vállalatot veszélyezteti. Társadalmunk számára kockázatot jelent, ha ezeket az antiszemita és rasszista mítoszokat népszerűsítjük, amelyeket az emberek január 6-án szó szerint arra használtak, hogy megpróbáljanak beavatkozni a választásokba és meggyilkolják a törvényhozókat. Azt hiszem, valóban átléptük az új küszöböt, amikor egy nagy hírhálózat ezt nem veszi észre, vagy úgy tesz, mintha nem lenne fontos a számára. Ennek halálos jelentősége van. Tehát az első számú dolog az, hogy Carlsonnak mennie kell. Fox nincs egyedül. Vannak hirdetőik. Vannak leányvállalataik. Vannak kábelszolgáltatók, akik továbbítják a jelüket. Ha Fox nem lép fel, akkor itt az ideje, hogy a hirdetők cselekedjenek. Itt az ideje, hogy a leányvállalatok és a kábelszolgáltatók ismét cselekedjenek, hogy végre egyszer és mindenkorra azt mondják, hogy Amerikának egyszerűen nincs helye a gyűlöletnek. "

Tucker már több bojkottot is túlélt. Korábban a józan ész mentén érvelt és kritizálni merte a Black Lives Mattert, amire válaszul sorra otthagyták az óriáscéges hirdetők Tucker Carlson Fox News-os közéleti talkshowját. A bojkott ellenére műsora továbbra is a legnézettebb az Egyesült Államokban. A Fox News hirdetők által bojkottált konzervatív sztárkommentátorának műsorát általában egymillió fővel többen nézik meg, mint a balos CNN három legnézettebb politikai showját együttvéve.


Forrás: 

63 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page