VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Jobbik a DK-val való szövetség előtt már Soros György oldalára állt. MN-interjú BZSA-val

„APÁM A DOGMA-, IDEOLÓGIA- ÉS KOMPROMISSZUMMENTES NEMZETELVŰSÉGET KÉPVISELTE”

– A 2006-os rendőrterror egy jól dokumentált része a magyar történelemnek, Dobrev Klára hazugságait ezúttal sem nehéz cáfolni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Borbély Zsolt Attila közíró, jogász, politológus annak kapcsán, hogy a DK-s kormányfőjelölt „békés rendőrökről” és „erőszakos tüntetőkről” beszélt. Szerinte a Jobbik 2016 után a nyílt nemzetárulás útjára lépett.


– Nemrég jelent meg könyve A Jobbik színeváltozása címmel, amelyben erősen kritizálja volt pártjának nemzeti politikáját, a 2016 után tett kijelentéseket. Mennyit változott a véleménye azok után, hogy Jakab Péterék összefogtak Gyurcsánnyal, ráadásul több DK-s képviselő mögé is beálltak a baloldali előválasztáson?


– A Gyurcsányékkal való összefogás sejthető volt, az viszont engem is váratlanul ért, hogy felsorakoztak az előválasztáson is a DK-sok mögé. Azt hittem, hogy a Jobbiknak a keresztény- és magyargyűlölő, magát minden ok és alap nélkül antifasisztának tituláló csürhével való 2018-as együtt vonulása után nem érhet már meglepetés.

– Pedig négy éve, 2017-ben még nem volt Jobbik–DK-összefogás, mégis hátat fordított a pártnak abban az évben. Mi vezetett a döntéséig?

– Először 2016-ban következett be drasztikus törés a Jobbikban. A párt a részvételre való buzdítás helyett demobilizált a kvótaügyi népszavazás előtt azzal az abszurd szöveggel, hogy Orbánnak le kell mondania, ha nem lesz érvényes a népszavazás, majd nem szavazták meg a kvótaügyi alkotmánymódosítást egy nevetséges ürügyre hivatkozva, „legazdagmigránsozva” a letelepedési kötvényeseket. Szeretjük vagy sem a kötvényeseket, ők törvén