top of page

A Kossuth tériek 15 évvel ezelőtti tiltakozására és a gyurcsányista terrorra emlékezve (+ videó)
Bella Árpád videós összefoglaló tudósítása a Kossuth tériek 15 évvel ezelőtti tiltakozásáról és a gyurcsányista terrorról történt megemlékezésről.15 évvel ezelőtt szeptember 17-én került nyilvánosságra az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc 2006 májusában zárt körben, Balatonőszödön elmondott, választási csalásokat beismerő beszéde. A beszéd nyilvánosságra kerülése után még aznap felháborodott magyarok tömegei jöttek össze a Kossuth téren, követelve a miniszterelnök és a kormány azonnali távozását. Tüntetés-sorozatuk az erőszakos október 23-i hajnali jogellenes feloszlatásig heteken át tartott, majd más helyszínen folytatódott. Az ország számos pontján évekig tartó tiltakozás-sorozat vette kezdetét. Minderre a hatalom nem lemondással, hanem rendőrterrorral és megtorló koncepciós eljárásokkal válaszolt 2006. szeptember 19-21 és október 23-24 között.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület, valamint a Nemzeti Jogvédő Szolgálat szervezésében a 15 évvel ezelőtti eseményekről emlékeztek meg szeptember 17-én a Kossuth téren, amelyen a nemzeti önrendelkezés és ellenállás közismert civil személyiségei is felszólaltak.

A gyűlés végén dr. Gaudi-Nagy Tamás NJSZ ügyvezető ismertette a miniszterelnök, a kormánypártok és a hazafias képviselők támogatását kérve a 15. évforduló alkalmából az Országgyűlés elfogadására javasolt törvény-tervezetetét, amely az alábbi 4 pontból állna a javaslata szerint:

  • törvényi szinten is megköveti az Országgyűlés a 2006 őszi áldozatokat, jogsértetteket, a kiemelt helytállást tanúsítóknak állami kitüntetést kezdeményez,

  • rámutat Országgyűlés a tömeges rendőri erőszakért felelős személyek terrorcselekmény miatti elévülhetetlen, különösen politikai vezetők felelősségére és felelősségre vonásuk fontosságára utal,

  • az Országgyűlés elismeri a jogsértettek 2010 utáni jóvátételi folyamatát elismeri és méltatja (a karhatalmi erőszak és megtorló eljárások miatt elszenvedett jogsértések miatt pénzügyi jóvátételt kapott 300 jogsértett, összesen több mint 300 millió forint összegben)

  • az Országgyűlés közkegyelmi rendelkezéssel megszüntet minden olyan büntetőeljárást, amelyet 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban a hazánk területén alapvető politikai szabadságjogok gyakorlásával, valamint politikai ellenállással összefüggésben polgárok által elkövetett cselekmények miatt indult (pl. a gyurcsányi indíttatású, több mint 12 éve zajló, Budaházy György és 16 hazafi elleni terrorvádas büntetőper)

A felszólalók beszédrészletei, illetve beszédeik összefoglalói az alábbi időrendben tekinthetők meg:


3:23 Dr. Zétényi Zsolt beszéde

8:01 ifj. Hegedűs Lóránt beszéde

11:58 Tóth Imre beszédéről

12:21 Gőbl György beszéde

13:36 Dr. Bene Gábor beszéde

15:45 Szilágyi Ákos beszéde

16:56 Dr. Gaudi-Nagy Tamás beszéde


www.njsz.hu

 

26 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg