top of page

A Magyarok Világszövetsége a Felvidéken: közös ünnep és tudománytörténeti kiállítás

Március 15-én ünnepi műsorra gyűlt össze a párkányi Ady Endre iskola 650 tanulója és tanáraik. A teret egy Kossuth-emléktábla díszíti, amelyet két évtizeddel korábban a Magyarok Világszövetsége adományozott az iskolának.

Az iskola diákjai kis ünnepi műsort adtak. Ezt követően Bacsó Péter igazgató mondott beszédet, majd mikrofonhoz szólította a rendezvény díszvendégét, Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.

Patrubány Miklós rövid, alig tíz perces beszédet mondott, amelyben kitért Március 15. jelentőségére, és külön méltatta Petőfi Sándort.

Az eseményt teljes egészében rögzítő párkányi városi televízió sajnálatos módon kicenzúrázta a Magyarok Világszövetsége elnökének beszédéből azt a részt, amelyben Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcolásáról szólt, miként azt is, amelyben megosztotta a tanulókkal, hogy milyen nagy becsben van Petőfi Sándor és általa az egész magyar nemzet a világ legnépesebb országában, Kínában.

Az ünnepségen jelent volt Kovács Ilona és Kovács Zsolt is, mindketten az MVSZ felvidéki küldöttei.


Bacsó Péter, Patrubány Miklós, Kovács Ilona és Kovács Zsolt


A YouTube-on elhelyezett párkányi felvétel itt tekinthető meg:***


Március 15-én délelőtt Felvidéken, a párkányi Ady Endre iskolában megnyílt a Dr. Pálfi György által összeállított Tudománytörténeti kiállítás, amelyet a Magyarok Világszövetsége juttatott a harmadik legnagyobb tanulói létszámú felvidéki magyar tannyelvű iskolának.A megnyitón Bacsó Péter igazgató üdvözölte az MVSZ jelen lévő elnökét, aki rövid megnyitó beszédet mondott, majd együtt elvágták az iskola Identitás folyosóján állandó jelleggel kiállított, 80 színes poszterből álló anyagot.


A Dr. Pálfi György Tudománytörténeti kiállítás terjesztése része a Magyarok Világszövetsége tudásközpontú nemzetépítésének. Eddig több mint száz iskolában mutatták be, illetve helyezték el tartósan.A Párkány városi televízió beszámolója itt tekinthető meg:Képek: Bokor Klára

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét, amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik! Adószámunk: 19672081-1-41


MVSZ Sajtószolgálat

11203/230325
48 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page