top of page

A MOGY 2022 eddig kitűnően vizsgázott. Rövid beszámoló a szombati naprólTisztelt Olvasó!

Kezdjük a legvégén: a Magyarok Országos Gyűlésén, Ópusztaszeren Novák Előd és Schiffer András volt a vendége a Háború és Béke terem szombati utolsó előadásának. A Mi Hazánk alelnöke és a független véleményalkotásáról ismert ügyvéd egyaránt hangot adott annak beszéde elején, hogy a járvány és a háborús helyzet kikezdte a magyar kisközösségeket, a legtöbb helyen foghíjas közönség előtt kénytelenek előadást tartani, ezért minden elismerésük a MOGY szervezőinek, hogy ez a hatalmas terem most zsúfolásig megtelt hallgatósággal.Novák Előd és Schiffer András:

Volt-e igazi rendszerváltás 1990 után? Mi az elmaradás oka? Mi a megoldás?


S nem csak ez a helyszín, s nem csak ez az előadás vonzott annyi érdeklődőt. Igaz, ami igaz, kora délután, ebédhez botorkálván a tűző napsütésben, a fősátraktól és a fák árnyékától egyre távolodva, amennyire csodálatos népdalolást és népzenélést hallottam a főszínpad belsejéből, annyira kihalt volt előtte a közönségnek szánt mező. A Történelmi Sátor vagy a Nexus Tévé sátra azonban, akármekkora forróság volt, ugyancsak megszívta magát közönséggel, amikor érzékeny őstörténeti vagy politikai témák kerültek terítékre. Amúgy a jónép inkább a kereskedők kínálatát vette szemügyre, vagy a szomját és éhségét igyekezett csillapítani. Egy nagyobb lángos üresen kerek 1000 Ft, kolbász kenyérrel 1800, egy pohár sör 350 Ft, hideg víz a látogatóközpont légkondicionált épületében bőségesen és ingyenesen beszerezhető a tiszta mellékhelyiségből.

Az előadások értékelésétől most eltekintek, hiszen a Nexus TV és a Baravidi Stúdió munkatársai a politikai műsorok mindegyikéről felvételt készítettek, s ezeket közre is fogják adni. Ezért az alábbi baráti képeket (köszönet értük Jókuti Tamásnak) inkább csak kedvcsinálónak adjuk közre:

Grandpierre Attila: Hun-magyar rokonság


Szakács Árpád, Bartha Barna, Kovács-Nemes László:

A Great Reset előtt, határon innen és túlStier Gábor, Vukics Ferenc: Oroszország várható reakcióiA gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való szórakozást. A MOGY helyszínének túloldalán a Magyar Honvédség állította ki harcászati járműveit és működtette toborzó sátrát, az innenső oldalon, a főbejárat közelében sokkal kevésbé rémisztő fegyverekkel folyt a hadakozás.Feltétlenül dicséret illeti a szervezőket azért, hogy a technikailag kevésbé bonyolult feladatokat (parkoltatást, beléptetést, hangosítást) jobbára éppen olyan ügyesen megoldották, mint a technikailag sokkal bonyolultabbakat. S persze dicséret illet mindenkit, aki önkéntes munkában kivette részét az embert próbáló feladatokból, úgy, hogy közben még az előadásokat vagy a vásári forgatagot sem élvezhették... Dr. Resperger István a távolból, mégis jó képekkel és jó humorral fűszerezve adta elő mondandóját Katonai helyzet Ukrajnában és Európa biztonsága a jövőben címmel. Dr. Robert C. Castel arcát ugyan nem láthattuk, mivel a Gázai övezet és Izrael között kirobbant háború miatt mint tartalékost váratlanul behívták, de a hangja és előadásának képei kiváló minőségben jutottak el az ópusztaszeri közönséghez.

A Szilaj Csikó, illetőleg főszerkesztője leginkább egy délutáni programban volt érdekelt, a Háború és Béke teremben. Szakács Árpáddal egyetemben arra kértek bennünket, arról fejtsük ki véleményünket: „Milyen új nemzeti szemlélet szükséges egy sikeresebb magyar jövő megteremtéséhez?”.

Szakács Árpád és Varga Domokos György


Előadótársammal jóelőre megállapodtunk, hogy saját keretünkből időt szorítunk egy mindkettőnk számára fontos eseménynek: Budaházy Edda és a közönség közös imájának Budaházy György és társai kiszabadulásáért, köztársasági elnöki kegyelemben való részesítésükért. Addig is, amíg a hivatásos tévések, operatőrök által készített filmekhez hozzájuthatunk, adjunk hálát Fórizs Eszternek, hogy okoskáján felvételt készített az eseményről (és V. Nórának, hogy eljuttatta hozzánk). Az előadást teljes terjedelmében megörökített felvételen belül az ima, ill. a nagyszerű fogadtatásának megtekintéséhez a következő részeket javasoljuk:


7:32-től 8:14-ig.

25:13-tól 45:19-ig.Az említett részeket hamarosan külön filmen, a Szilaj Csikó youtube-csatornáján is közzé kívánjuk tenni. Köszönöm Juhász Anna munkatársamnak, hogy éppen e munkálatokon fáradozik; Hajdú Éva munkatársamnak, hogy bár messzi Nyugat-Magyarországról nem tudott eljönni Ópusztaszerre, miként a Szilaj Csikón kértük volt, velünk mondta az imát; s végül köszönöm Verzár Éva munkatársamnak, hogy a Szilaj Csikó fészbukos oldalán minden fontos csikós hírt megoszt; többek között azokat is, amelyek egyfelől hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarok hasznos és érdekes országos gyűléseken készülhessenek fel a felettébb kuszának, sőt setétnek ígérkező jövőre; másfelől ahhoz, hogy legigazabb, legderekasabb szabadságharcosaink végre kegyelmet, szabadságot nyerjenek.

Így legyen, tisztelt Olvasó!


Varga Domokos György

503 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page