top of page

A MOGY 2022 hírei (07.28.) – A VNTV is népszerűsíti a találkozót – Időszerű beszélgetés – frissítve!
A VNTV is népszerűsíti a Magyarok Országos Gyűlését

A VNTV már eddig is készített olyan adásokat, amelyekben a MOGY népszerűsítéséről is szó esett, és így több százezer emberhez juttatta el a rendezvény hírét.Ma (csütörtökön) a Magyarok Országos Gyűléséről beszélgetett Jakab István a rendezvény egyik szervezőjével, Vukics Ferenccel az elérendő célokról és a programokról.

Jakab István, a VNTV tulajdonosa és műsorvezetője is ott lesz a rendezvényen. Az ismert TV-producer vasárnap a NEXUS TV sátrában 13.00-tól tart előadást „Hátbaszúrt társadalom” címmel. Az elmúlt napokban kiküldött hírlevelükben ezt írták:


„Egy arctalan hatalomnak hiába reklamálsz. Egy arctalan nép hiába elégedetlenkedik. Mivé lett a világ? Az eddigi hatalom további fenntartása egyre kevésbé lehetséges. A régi világnak, úgy tűnik, végleg befellegzett. A birodalom most összeomlik, és annak a változásnak, amit már oly régóta vártunk, most jött el az ideje. Azonban az, hogy milyen irányt vesz most az emberiség élete, az rajtunk is múlik!


Nemcsak lényeges, hogy mihez asszisztálsz, mi mellé állsz, mit támogatsz, vagy mi ellen harcolsz, hanem neked is meg kell változnod egyéni szinten! Változást akarsz, de az egyetlen célod, hogy megtartsd a kis szokásaidat a körülmények bármilyen irányú változásai közepette, vagy éppen ellenére, csak neked ne kelljen semmin sem változtatnod! Viszont, ha nem változunk meg magunk is, akkor soha nem lesz jobb életünk!”


Találkozási lehetőség: MOGY 2022

Magyarok Országos Gyűlése

 

Panelbeszélgetés az energiáról, az ökológiáról és az éltető vízről Ópusztaszeren – FRISSÍTETT IDŐPONTTAL ÉS HELYSZÍNNEL!

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is hatást gyakorolnak. Európában energia-veszélyhelyzet van; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz, villamosenergia, kőolaj és víz az Európai Unió országaiban.

A hazánkat érintő legfontosabb kérdésekről beszél a szombaton 18:10-től a Történelem Sátorban Litkei Máté, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézetének Igazgatója és Dr. Hetesi Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víz- és Környezetbiztonsági Tanszékének egyetemi docense.
 

Emlékezzünk: Magyarok Országos Gyűlése 2009, Bán István dokumentumfilmje

Első alkalommal 2008-ban találkoztunk Bösztörpusztán, és fogadalmunkhoz híven egy év múlva, 2009-ben megszerveztük az első Magyarok Országos Gyűlését ugyanott. A Falcon Film, Bán István vezetésével egy dokumentumfilmet készített az első MOGY-ról. A filmből rövid részleteket mutatunk be a rendezvény központi helyén található Led-falon.


Elékeztetőül itt a film ajánlója:


A Magyarok Szövetsége 2009 augusztus 21-22-23-án megrendezte a Magyarok Országos Gyűlését, az ország valaha volt legnagyobb társadalmi, kulturális, hagyományőrző szabadtéri rendezvényét, amely társasági összefogásból született, és lehetőséget adott minden magyarnak, hogy megélhesse a magyar élményt, hogy létezik egység, létezik testvériség és egyetértés a magyar emberek között. A rendezvény célja az volt, hogy egybegyűjtse a pártoskodás nélkül nemzetben gondolkodó magyar közösségeket, és elegendő hitet és erőt adjon a résztvevőknek a további tettek megvalósításához. Az eseményről a hivatalos dokumentumfilmet a Falcon Film stábja a Hungária Televízióval, a Kecskeméti Televízióval, valamint a Baravidi Stúdióval közös koprodukcióban készítette. A film DVD-n, interaktív menüvel, rengeteg extrával, így Molnár V. József beszédével, az ujgur nagykövet, Ümit Hamit interjújával, beharangozókkal, továbbá toborzókkal, reklámfilmekkel és köszönő videókkal, kapható!

Rendező, producer: Bán István Társrendező: Eckhardt Balázs Operatőr: Balogh Dániel, Barabás Csaba, Domokos Lajos, Kalmár Sándor, Kéri Miklós, Róka László, Szűcs Zoltán és Tasi Attila Fotós: Szamosvári Zsolt Vágó: Balogh Dániel Narrátor: Szemere Zsolt

Zene: Ismerős Arcok és a Dobogókő együttes. Szereplők: Benis Miklós, Sípos Sándor, Szabados Péter, Vukics Ferenc és még sokan mások...

 


 
140 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page